İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Arşiv
  3. 2013 Yılı İnşaat Mühendisi Maaşları

2013 Yılı İnşaat Mühendisi Maaşları



Bu sayfadaki bilgiler güncelliğini yitirmiştir.En Güncel  İnşaat Mühendisi ve Mimar Maaşları için Tıklayınız

 

 

 

Çalışma Alanı ve Pozisyona Göre Bazı Maaş Örnekleri:

 

Büro : 1500 – 4000 TL

Şantiye Şefi : 3000-5000 TL

Saha Mühendisi: 1500-2500 TL

Yapı Denetim : 1000-2500 TL

Devlet: 2013 mühendis maaşı ( büro-1/4) : 3 bin 394 TL:  KAYNAK  )

Asgari brüt ücreti 2.700 TL ( http://www.insaatgundemi.com/muhendis-mimar-ve-sehir-plancilari-icin-2013-yili-asgari-ucreti-belirlendi.html)

Not: Bu maaşlar sadece örnektir. Çalışma alanı ve şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Yurtiçi maaş miktarları dikkate alınmıştır.

 

Geçmiş yıl maaşları için tıklayınız : https://www.aykutozdemir.com.tr/insaat/2012-insaat-muhendisi-maaslari-2.html

 

Bu içeriği faydalı bulduysanız, sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak daha fazla kişinin faydalanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca eklemek veya düzeltmek istediklerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Böylece fayda değeri daha yüksek bir içerik oluşmasına siz de katkı sağlayabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap

Yorumlar (33)

  1. Merhaba
    Aykut bey ben 10.siniftayim biraz erken oldu ama insaat muhendisi olmaya karar verdim.Fakat ne yazikki gozum yurt disinda, acaba hangi ulke maddi ve manevi bakimdan daha iyi bilginiz varsa yardim edebilirmisiniz ?

    Simdiden Tesekkurler

  2. Merhaba

    Ben bayburt ünuversitesinde insaat mühendisligi okuyorum acaba mezun olduktan sonra
    İş bulabilirmiyim ve kendimi gelistirmeyi cok istiyorum
    Bunun icin ne yapmaliyim… Teşekkürler

  3. Ben Fırat üniversitesi inşaat mühendisliğinde okuyorum fakat mesleğin maddiyatı bakımından kaygılarım var.aylık 1500 2000 çok az bir para okumaya bile değmiyor açıkçası.çift ana dal programları falan varmış bu programları yapmak devlette maaşta nasıl bir fark yaratır ve çift ana dalda hangi bölümü seçmek daha faydalıdır ayrıyeten yurt dışında çalışmak Türkiye’de çalışmaya oranla daha mi avantajlı ? Ve erasmus programından yararlanmak gerçek bir fayda doğurur mu bilgilendirirseniz sevinirim

  4. Ayrıyeten Fırat üniversitesinin iyi olduğunu soyluyorlar mühendislik fakültesi bakımından fakat sizce iyilik derecesi nedir diğer üniversitelere göre avantajları var mıdır

  5. Ve kendimi geliştirmek istiyorum henüz hazırlığı bitirdim bu yıl 1.sınıfa başlayacak neler yapmalıyım

  6. Selamu aleykum aykut abi ben 11 sinif ogrencisiyim yazlari insaatta calistigim icin insaatlari seviyorum sayisal bolumdeyim ve tek hayalim insaat muhendisi olmak bunun icin ygs ve lys den en az kac puan almaliyim tskr saygilarla

  7. Merhaba aykut abi ben 10.sinif öğrencisiyim ve ne yapacagimi ne meslegini yapacağım hakkinda bir fikir yok ama sayisalim inşaat mühendisliği dusundum falan ama hedefim üniversite sinavinda ilk 50000 e girmek eger bole bi siralama tutturusam siz ne onerirsiniz

    • İnşaat sektörü yoğun yorucu bir sektör genel olarak. İnşaat mühendisi iş imkanları -hem yurt içi hem yurtdışı, hem özel hem devlet- iyidir, eğer kendini seçkin kılabilirsen maaş durumuda iyidir genel olarak. Ama öncelikle inşaat mühendisi ne iş yapar ? bunu bilmen lazım. bu blogu biraz kurcalarsan 3 aşağı 5 yukarı öğrenirsin. Eğer yaptığımız işler hoşuna gidiyorsa bu mesleği tercih edebilirsin :)

      Başarılar

  8. Mert Albayrak 9 yıl önce

    Merhaba Aykut bey
    Ben 16 yaşında lise 2 öğrencisiyim inşaat bölümünde okuyorum teknik lisede ankara gazi uni ve Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi üni leri düşünüyorum.maaş nedir babaların ofiste 8 milyar alan var ?

  9. Merhaba Aykut Abi,

    Ben ingilizce inşaat mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.3 yıldır bu bölümü okuyorum ama hala hedefimi belirlememiş olmam ben çok huzursuz ediyor.Bir yandan deli gibi yurt dışında yüksek lisans yapmak istiyorum(geçtiğimiz yaz Londra daydım hala kafam orada)ki buun için toefl filan lazım biliyorum ama hallederim gibi geliyo çünkü gerçekten istiyorum.Sonra bana ne faydası olacak diye düşünüyorum bi yıl daha aileme yük olmadan bitirip devlete atanmak istiyorum.Aslında ikinci dediğimi istemiyorum hayat şartları zorluyor gibi.Bilmiyorum Aykut abi belki bana bir yol gösterirsin dedim cevap verirsen sevinirim.

    İlker Yanılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir