1. Ana Sayfa
  2. Girişim

2021 Yılı için Bitcoin Tahminleri

2021 Yılı için Bitcoin Tahminleri
0

Son dönemlerin en popüler sanal para birimleri arasında kabul edilen bitcoinin gelecekte günümüzde resmi olarak geçerli olan TL, Euro, Dolar gibi pek çok para biriminin yerine kullanılacağı ve bu para birimlerini geride bırakacağı tahmin ediliyor.

Günümüzde sınırlı firmalar ve internet siteleri tarafından bir ödeme yöntemi olarak kabul edilen bitcoin, en genel tanımıyla herhangi bir devletin merkez bankası ile ilişkisi bulunmayan, yani geçerliliği yasal olmayan elektronik sanal para birimi olarak tanımlanıyor.

2009 yılında hayata geçirilen bu para birimi, günümüzde pek çok yatırımcı tarafından tercih ediliyor. Bitcoin yazılımını kullanarak yatırım yapma, para hesaplama, parayı kullanma işlemleri ise madencilik olarak adlandırılırken, bu cesur yatırımcılar madenciler olarak isimlendiriliyor.

Bitcoin piyasasına sizler de 2019 yılında dahil olmayı düşünüyorsanız ya da hali hazırda bir madenciyseniz 2019 yılı için bitcoin tahminleri başlıklı bu yazımızı mutlaka okumanızı öneriyoruz.

İşte, ünlü yatırımcıların 2019 yılı için bitcoin tahminleri:

  • Arthur Hayes:

Bitcoin başta olmak üzere en çok kullanılan kripto paraların ticaretinin yapıldığı bitMEX borsasının bir süredir Ceo’su olarak görev alan Arthur Hayes’e göre 2019 yılı bitcoin piyasası için pek de iyi olmayacak gibi görünüyor.

Borsa ve kripto para alanında uzman olan ünlü Ceo’ya göre 2019 yılında bitcoin fiyatlarında ciddi anlamda bir düşüş görülecek. Başka uzmanlar tarafından yükselmesi beklenen bitcoin fiyatları, neredeyse 5.000 doların altında rakamlara kadar inecek!

  • Fran Strajnar:

En gözde kripto para araştırma firmaları listesinde başı çeken Brave New Coin isimli firmanın Ceo’su olan Fran Stranjnar’a göre bitcoin alımlarındaki yükseliş 2019 yılı boyunca da sürecek.

2019 yılının sonunda ise artan talebe bağlı olarak bitcoin fiyatları neredeyse 20.000 dolara kadar yükselecek.

  • Sonny Sight:

Bitcoin ödeme firmalarından biri olan ve madencilerin yakından tanıdığı Bitpay CC0’su Sonny Singh’e göre bitcoin fiyatları 2019 yılında 20.000 dolar olacak.

Fran Stranjnar ile aynı görüşe sahip olan Sonny Sight’a göre, kurumsal firmalar tarafından bitcoin piyasasına yoğun ilginin gösterilmesi, bitcoin fiyatlarının yükselmesinin en önemli nedeni olacak.

Sonyy Sight’a göre bitcoin fiyatları yükselmekle kalmayacak, aynı zamanda pek çok kurum tarafından da kabul edilen bir ödeme birimi haline gelecek.

  • Michael Novogratz:

Ünlü Galaxy dijital Ceo’su olan Michael Novogratz’ın tahminlerine göre bitcoin fiyatları 2018 yılını yaklaşık 10.000 dolar civarında kapatacak.

2019 başlarında ise 10.000 doları geçen bitcoin fiyatları, 2019 sonuna doğru ise 20.000 dolar ya da daha üzeri rakamlarda olacak.

Ünlü Ceo’ya göre bitcoin fiyatlarının yükselmesinin ardında kurumsal yatırımcıların diğer yatırımcıların gerisinde kalmaktan korkmaları olacak.

  • John McAfee:

Bitcoin piyasasına dair pek çok tahmini tutmayan ve bu yüzden insanlar tarafından başarısız bir yorumcu olarak kabul edilen popüler yorumcu John McAfee’ye göre 2020 yılına gelindiğinde bitcoin fiyatlarında hızlı bir yükseliş görülecek ve 2020 yılı başlarında bitcoin fiyatları 170.000 dolar olacak.

Diğer yorumculara göre bitcoinin daha yüksek rakamlara ulaşabileceğini düşünen John McAfee’ye göre 2020 yılında hemen hemen bitcoin piyasasına girmeyen yatırımcı kalmayacak.

  • Vinny Lingham:

Civickey Ceo’sunun yorumlarına göre bitcoin fiyatları uzun vadede artış gösterecek. 2019 yılı sonunda ise 1 bitcoin ortalama 20.000 dolar olacak ancak bu rakamı da aşmayacak.

Kısacası bitcoin fiyatları üzerinde yorumcuların ve önemli şirketlerin CEO’larının farklı görüşlere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak çoğu uzmana göre bitcoin fiyatlarının ve bitcoin kullanımının daha da artması bekleniyor.

Bundan birkaç yıl sonra ise bitcoinin asal bir para birimi olarak kabul edileceği vurgulanıyor.

Bu piyasaya girme konusunda kararsızlık yaşıyorsanız, bitcoin para birimleri ve bitcoin geleceğiyle ilgili daha fazla araştırma yapmanızı öneriyoruz.

Böylelikle şimdiden yatırım yapmaya başlayabilir, yatırımlarınız sayesinde geleceğin en zengin milyonerlerinden biri olma şansını elde edebilirsiniz. Aksi halde bitcoinin genel geçer bir para birimi olarak kabul edilmesi durumunda ciddi anlamda pişmanlık yaşamanız söz konusu olabilir.

 

 

Yorum Yap