instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi arttırma


  1. Ana Sayfa
  2. NFT

NFT Nedir, NFT ile Nasıl Para Kazanılır – Detaylı Rehber

NFT Nedir, NFT ile Nasıl Para Kazanılır – Detaylı Rehber
0

NFT’leri ve bazı insanların onlardan nasıl para kazandığını duydunuz. NFT’ler, ana akım haline gelen en son kripto para birimi hissi. Bir tür dijital içerik oluşturan bir girişimci veya küçük işletmeyseniz, NFT’ler aracılığıyla para kazanmayı öğrenmeniz mantıklıdır. Sanatını NFT olarak satarak 300.000 dolardan fazla kazanan 24 yaşındaki sanatçıyı veya en iyi Super Bowl anlarının NFT’lerini satan Rob Gronkowski’yi duymuş olabilirsiniz. Sosyal medyaya düşen bu haberle birlikte, NFT’nin bu kadar çabuk ün kazanması ve daha fazla insanın çoğunluğa katılması şaşırtıcı değil.  NFT’lerle para kazanmanın ilk adımı onları anlamaktır. NFT’lerin kısa bir açıklamasını sunacağız ve NFT’leri satarak nasıl para kazanacağınız konusunda size rehberlik edeceğiz. Öncelikle NFT’lerin tam olarak ne olduğunu açıklayarak başlayalım.

Bu İçerikte Okuyacaklarınız :

NFT Nedir?

NFT’ler veya değiştirilemez jetonlar, bir blok zincirinde bulunan kriptografik jeton parçalarıdır. Sanat eseri, müzik sanatı ve hatta emlak gibi gerçek dünya öğeleri için kullanılırlar, ancak sanal bir kapasitededirler. Kripto para birimlerinin aksine, NFT’ler birbiriyle aynı olmadığı için alınıp satılamaz veya değiştirilemez.

Beyzbol kartlarını veya nadir bir madeni para koleksiyonunu düşünün. NFT’ler, aksi takdirde sonsuz olarak kullanılabilen varlıklar arasında kıtlık yaratır. Genellikle tweet’ler, sanat eserleri, oyun görünümleri ve sanal emlak gibi dijital öğeleri satın almak ve satmak için kullanılırlar.  2021, NFT’ler için bir büyüme yılıydı ve satışlar yılın ilk yarısında 2,5 milyar dolara ulaştı. NFT ile para kazanmanın iki yolu vardır. Birincisi, orijinal içeriğinizi NFT olarak satmaktır.

NFT
NFT

NFT Nasıl Yapılır?

Kendi NFT’lerinizi oluşturmak istiyorsanız, şaşırtıcı derecede kolaydır.  OpenSea ve Rarible, NFT oluşturma için önde gelen platformlardır. Rarible toplam satış rakamlarına hakim olsa da, OpenSea, OpenSea borsası tarafından desteklenen kendi NFT web mağazanızı oluşturma yeteneği de dahil olmak üzere daha ilgili hizmetler sunar. Her iki platform da, kullanıcıların herhangi bir teknik blok zinciri bilgisi gerektirmeden sanatlarını yüklemelerine ve koleksiyonlar oluşturmalarına olanak tanır. Başlamadan önce, bazı ön maliyetlerin olacağını bilin. NFT’ler, tipik olarak Ethereum’un blok zinciri olan bir blok zinciri tarafından desteklenir. Bir blok zinciri kullanmanın bir bedeli vardır, sanatınızı tokenize etmek için ödemeniz gereken gaz adı verilen bir ağ ücreti.

Rarible, sanatçıların oluşturma sırasında NFT’lerini blok zincirinde (zincir üzerinde) basmasını gerektirir. Bu, tekrarlanan daha küçük maliyetler anlamına gelir. Çok yüksek fiyatlara birkaç NFT satmayı planlıyorsanız, Rarible muhtemelen en iyi seçeneğinizdir. Öte yandan, çok sayıda daha ucuz NFT oluşturmak istiyorsanız, OpenSea’nin Koleksiyon Yöneticisini kullanmak isteyeceksiniz.

OpenSea Collection Manager, kullanıcıların yeni bir koleksiyon oluşturmak için bir kerelik ücret ödemesine olanak tanır. Bu koleksiyondan, bir satış yapılana kadar OpenSea merkezi ekibi tarafından sınırsız sayıda NFT oluşturulabilir ve zincir dışı saklanabilir. Bu noktada alıcı, işlemle ilişkili gaz ücretini ödeyecek ve NFT’niz zincire yerleştirilecek ve aktarılacaktır.  Bu yazıda, OpenSea’deki bir koleksiyonda kendi NFT’lerinizi oluşturmak için ihtiyacınız olan her şey için adım adım süreci kapsayacaktır.

MetaMask’i kurun

Kendi NFT’nizi oluşturmak için yapmanız gereken ilk şey, bir yazılım cüzdanı kurmaktır. Bu cüzdan NFT’lerinizi tutabilir ve daha sonra blockchain gaz ücretlerini ödemek için kullanmanız gerekecek.

Uygulamayı indirebileceğiniz veya krom uzantısını ekleyebileceğiniz metamask.io’ya gidin. MetaMask cüzdanı oluşturmak basit ve ücretsizdir. Cüzdanı kurtarmanız gerekebileceği ihtimaline karşı tohum cümlenizi takip etmeyi unutmayın.  Cüzdanların kripto para birimi veya NFT tutmadığını unutmayın – işlemleri yetkilendirmek için gerekli olan özel anahtarınızı depolarlar. Tüm kripto para birimleri ve NFT’ler, sahipliğini belirten cüzdan kimliği ile aslında blok zincirinde tutulur.

Sanatınızı veya diğer varlıklarınızı simgeleyin

Bir MetaMask cüzdanınız oluşturulduğunda, kendi NFT’lerinizi oluşturabileceksiniz.  Opensea.io’ya gidin ve menü çubuğundaki Oluştur düğmesine tıklayın. Artık MetaMask cüzdanınızı OpenSea ile bağlayabilir ve çalışmaya başlayabilirsiniz.

NFT koleksiyonunuz için bir ad oluşturun, ardından Yeni Öğe Ekle düğmesini tıklayın. Artık, simgeleştirmek istediğiniz dosyayı karşıya yüklemeye ve onu koleksiyonunuzun geri kalanından ayırt etmek için belirli özellikler ve istatistikler vermeye hazırsınız.  Her bir üründen kaç adet istediğinizi belirleyin, ardından bir perakende satış fiyatı belirleyin.

Piyasada listeleyin

İlk NFT’nizi satmak için OpenSea’nin hesabınızdan ürün satmasını sağlamanız gerekir. Bu, bir blok zinciri işlemi gerektirir, bu nedenle bir gaz ücreti ödemeniz gerekir. MetaMask’inize biraz Ether gönderin ve hazırsınız. Bu ücreti yalnızca ilk kez bir NFT koleksiyonu oluşturduğunuzda ödemeniz gerekir.

Ethereum’unuz yoksa Coinbase veya Gemini kullanarak biraz satın alabilir ve MetaMask cüzdanınıza gönderebilirsiniz. Artık OpenSea’ye NFT’lerinizi satma izni verdiğinize göre, herkes onları OpenSea pazarında bulabilir ve satın alabilir.

NFT ile Para Kazanma – NFT Nasıl Alınır ve Satılır?

NFT’ler genellikle, seçtiğiniz platforma bağlı olarak farklı süreçlerle pazarlarda satılır. Esasen, içeriğinizi pazara yükleyecek, NFT’ye dönüştürecek ve satmasını bekleyeceksiniz. Amazon veya Etsy’ye çok benzer. Halihazırda telif hakkına sahip olduğunuz bir dijital içerik portföyünüz varsa, bundan sonra yapmanız gerekenler şunlardır:

Pazar Yerinizi Seçin, NFT’yi Mint edin ve Cüzdanı Bağlayın

Aralarından seçim yapabileceğiniz düzinelerce pazar yeri var. Bunlara OpenSea, Axie Marketplace, Rarible, SuperRare ve Mintable dahildir. Bu pazarlara hızlıca göz atın ve içeriğinize en uygun olanı seçin.

Bir sonraki adımınız NFT’yi “basmak”. Basit bir ifadeyle, bir NFT’yi basmak, dijital dosyayı Ethereum blok zincirinde bir kripto tahsil edilebilir veya dijital bir varlığa dönüştürme işlemidir. Bu kafa karıştırıcı gelse de, hepsi olmasa da çoğu pazar yeri, NFT’nizi kendi platformlarında basma konusunda adım adım bir kılavuz sağlayacaktır.

Pazar yerini seçtikten sonra, finanse edilen kripto para cüzdanınızı bağlamanız gerekir. Ardından dijital dosyanızı yükleyin ve seçtiğiniz pazaryerindeki süreci takip edin. Her platformun farklı süreçleri olacak ve ürünü tek seferlik bir satın alma olarak satmanıza veya telif ücreti kazanmanıza izin verecek

Satılık NFT’yi Listeleyin

Bilgileri doldurduktan ve dosyanız yüklenip basıldıktan sonra, onu satışa sunmanın zamanı geldi. Satış için listeledikten sonra, pazaryerinin “gaz ücretlerini” hesaplayacağını fark edeceksiniz. Bu, işlemleri kaydetmek için bir Ethereum blockchain ağ ücretidir. Bu ücret, ağın ne kadar meşgul olduğuna bağlı olarak değişecektir. Bu ücreti düşürmenin en iyi yolu, ürününüzü pazara bağlı olarak yoğun olmayan saatlerde listelemektir.

NFT İyi Bir Yatırım Aracı Mı?

NFT ile para kazanmanın ikinci seçeneğidir. NFT satmak yalnızca içerik oluşturucular için değildir. Bazı girişimciler ve yatırımcılar, hisse senetleri gibi NFT’leri kullanır ve bunları alıp satarak kâr eder. Halihazırda bir NFT koleksiyonu satın aldıysanız ve artık bunlara ihtiyacınız yoksa, bunları kendiniz yaratmış olsaydınız yaptığınız gibi kolayca satabilirsiniz. Atlayacağınız tek adım, para basma işlemidir.

NFT ticareti yapmanın püf noktası, onları ne zaman satacağınızdır. Bir NFT’yi satmanın doğru zamanı, ne olduğuna, neden satın aldığınıza ve ürünle ilgili başka bir ilgi olup olmadığına bağlı olacaktır. İnternette ve pazarda hızlı araştırma, bunu belirlemenize yardımcı olabilir.  Ayrıca fiyat artışını veya amortismanını da hesaba katmanız gerekir. Gaz ücretleri, pazar yeri listeleme ücretleri ve ilk sahibine ödenen telif ücretleri gibi ek maliyetleri dahil ederek potansiyel kâr ve zararınızı hesaplayın. Bu ücretler nihayetinde nihai eve dönüş tutarınızı azaltacaktır.

Kripto para endüstrisi hakkında derinlemesine bilgi gerektiren daha karmaşık NFT ticareti için bir profesyonele danışmayı düşünebilirsiniz. NFT’ler nispeten yeni olduğu için, bu konuda size yardımcı olabilecek birini işe almak için serbest çalışan sitelere göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
nvdtte0y25778rX

Yorum Yap