1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji

Android TV Nedir ve Nasıl Çalışır?

Android TV Nedir ve Nasıl Çalışır?
0

Bu İçerikte Okuyacaklarınız :

Android TV Nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, Android TV, telefonunuzda keyif aldığınız türden şeyleri TV’nize getirmek için tasarlanmıştır. Bu, TV’niz üzerinden aramaları yanıtlayacağınız veya e-postalar arasında dolaşacağınız anlamına gelmez, ancak önemli olan gezinme kolaylığı, eğlenceye erişim ve basit etkileşimdir. TV’nizi akıllı yapmak ve bunu tanınabilir ve kullanımı kolay bir arayüzle yapmakla ilgilidir.

Google Asistan’ın entegrasyonu sayesinde ses kontrolü sunar ve Android telefonunuz ve WearOS saatiniz gibi diğer cihazlarda kontrol sağlar. Kart tabanlı arayüz tanıdık bir şekilde davranır ve karmaşık bir menü sistemi olmadan yapmak istediğiniz şeyleri yapmanızı kolaylaştırır. Temel eğlence uygulamaları mevcuttur ve Android uygulama geliştiricilerinin uygulamaları büyük ekran deneyimine uyarlama fırsatı vardır. Bu, hava durumu gibi bilgi hizmetlerinden oyun oynamaya kadar her şey olabilir. Android TV, TV’nizin içeriğini size uyacak şekilde hızla özelleştirmenizi sağlar.

Android TV Ne İşe Yarar?

Niçin Android TV almalıyım ya da Android TV almalı mıyım? şekline kafasında soru işareti olanlar için, en önemli özelliklerini derledik:

Keşif

Android TV’nin öğrenilmesi ve kullanılması kolaydır. Televizyonunuzu veya set üstü kutunuzu çalıştırdığınızda, ana ekranı göreceksiniz. Dikey bir satır akışı ile doldurulur ve her satırda soldan sağa ilerlersiniz. En üst sıra, kullandığınız popüler uygulamalardan önerilen içeriği vurgulayan İçerik Keşfi çubuğudur. YouTube’da veya Google Play TV ve Filmler’deki The Walking Dead’de eğiticiler görebilirsiniz.

Sesli Arama

Arayüzün tam üstünde, Google Asistan tarafından desteklenen arama yardımcı programını göreceksiniz. Android TV’nin sizi duymasını sağlayacak gerekli donanıma sahip olduğunuz sürece Android TV, sesli komutları destekler. Aslında, tüm arayüz, yerleşik bir mikrofonla tek tıklamayla uzaktan kumandalar aracılığıyla kullanabileceğiniz sesle etkinleştirilen aramaya dayanmaktadır. Aramanızı başlatmak için üzerine tıklamanız yeterlidir.

Desteklenen sesli komutlar arasında basitçe bir video oyunu başlığının belirtilmesi veya “2020 Oscar ödüllü tüm filmler” gibi daha karmaşık aramalar yer alır. Bir arama yaptığınızda, Android TV size yalnızca Google Play’deki ilgili tüm sonuçları göstermekle kalmayacak, aynı zamanda Netflix, Hulu vb. sonuçları da gösterecektir. Sonuçları incelerken, aşağıdaki kullanışlı kartları göreceksiniz. İzlemek üzere olduğunuz filmde kimin kimi olduğu, göz atmakta olduğunuz video oyunu geliştiricisinin diğer popüler başlıkları, bakmakta olduğunuz oyuncunun yer aldığı YouTube klipleri vb. gibi bilgilendirici parçalar içerirler.

Android TV nedir

Uygulamalar ve İçerik

Şimdi, ana ekrandaki dikey satırlara dönün. İkinci sıra, Netflix, Amazon Instant Video, BBC iPlayer, vb. gibi öne çıkan uygulamaların listesidir. Seçili televizyonlarda ve cihazlarda, üreticinin uygulamalarını da görebilirsiniz.

Ayrıca, HDMI 1 ve HDMI 2 gibi TV girişleri için dikey bir sıra göreceksiniz, bu da girişleri kolayca kontrol etmenize ve aralarında geçiş yapmanıza olanak sağlarken, aşağıdaki dikey satır indirdiğiniz veya cihazınızda bulunan uygulamaları gösterir. Google Play Store, Müzik, Albüm, Filmler ve TV Google Play, vb. Daha fazla içeriğe göz atmak ve bulmak için bu uygulamalardan herhangi birine tıklayın.

Oyun

Uygulamalar satırının altında, indirdiğiniz tüm oyunların bir listesini göreceksiniz. Android TV, tek oyunculu, çok oyunculu, çevrimiçi ve çevrimdışı oyunları destekler. Arkadaşlarınızla yarışırken aynı anda dört adede kadar oyun kumandası, Android telefon veya tablet kullanabilirsiniz. Google Play Oyunlar ilerlemenizi kaydederken, telefonunuzda bir seviyeyi bitirebilir ve sonraki seviyeyi TV’nizde oynayabilirsiniz.

Ayarlar

Ana ekrandaki son satırın mutlaka bir satır olması gerekmez, bunun yerine ayarlara, zamanlayıcılara ve yardım kılavuzlarına erişmek için tıklayabileceğiniz bir tahsis alanıdır. Ayarlar seçeneğine girerseniz, Kanal Kurulumu, Harici Girişler, Ekran, Ses gibi akıllı TV ayarlarının yanı sıra Google Cast, Bluetooth (böylece bir cihaz ekleyebilirsiniz) ve Sistem Tercihleri ​​için Ağ ve Aksesuarlar menülerini görürsünüz.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap