instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi arttırma


  1. Ana Sayfa
  2. Sponsor

Avukat Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Avukat Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
0

Hukuksal tüm durumlar için bir avukat tutma zorunluluğu yoktur; ancak cezai sonuçlar yaratan kimi davalarda iyi bir avukatla beraber hareket etmek her açıdan büyük önem taşır. Avukat dava boyunca hem savunma noktasında sizin adınıza itici bir güç oluşturacak hem de hukuksal süreçlere dair danışmanlık desteği verecektir.

İyi bir avukatla beraber hareket etmek, sonuç doğrudan sizin lehinize oluşmasa bile oluşacak riskleri ya da olumsuzlukları minimize eder. Kimi durumlarda kendinizi savunma beceriniz yüksek dahi olsa, hukuksal bilginiz yetersiz olduğu için çeşitli prosedürler konusunda geride kalabilir ve ufak detaylara takılarak davanızda olumsuz bir sonuçla karşılaşabilirsiniz.

Avukatınız Aynı Zamanda Danışmanınız Olacaktır

Avukatlar dilekçe yazımından başlamak kaydıyla dava boyunca her türlü hukuksal prosedürlerin içinde aktif olarak rol alır. Bu anlamda avukatla çalışmak, hukuksal terminolojiye hakim bir uzmandan her daim destek almak anlamına da gelir. Avukatlar, mesleki yetkinlikleri gereğince sizin düşünemediğiniz ya da görmekte zorlandığınız konularda hukuksal boşlukları çok kıvrak bir şekilde değerlendirebilirler. Özellikle Türkiye’nin en iyi avukatları ile çalışmak bu anlamda sizi bir adım öne çıkarabilir.

Doğru ve ideal avukat seçimi yapmak, davanız adına tam anlamıyla hayati bir öneme sahiptir. Bu konuda ülkemizde sayısız opsiyondan söz etmek mümkündür. Kendi reklamlarını etkili bir şekilde gerçekleştiren ya da lüks hukuk bürolarına sahip olan avukatlar, çoğu zaman yanıltıcı olabilmektedir. Bu süreçte söz konusu kriterlerin ciddi bir yanılgı yaratabileceğini hatırlatmalıyız.

Avukatınızın Geçmişe Yönelik Referansları

Davanız için doğru avukat seçimi yaparken mutlak suretle avukatın referanslarını öncelikli kriter olarak değerlendirmelisiniz. Avukatınız mesleğinde kaçıncı senesini doldurmuş durumda?  Daha önce ne kadar davaya girdi? Bu davaların kaç tanesinde başarılı oldu? Davalarla ne kadar ilgili? Bu tip sorulara sağlıklı ve tatmin edici yanıtlar bulmadan avukatınızla el sıkışmayın. Öte yandan avukatların özellikle belli branşlarda çok daha başarılı oldukları bilinir. Örneğin icra davaları ana branşı olan bir avukat, boşanma davasında yeterince iyi bir performans sergilemeyebilir.

Uzmanlık Alanına Dikkat

Avukatınızı seçerken, kendilerini ön plana çıkardıkları branşla davanızın ana temasının örtüşmesi size artı bir değer kazandıracaktır. Avukatların her türlü davaya bakabilmeleri sağlıksız bir durum yaratacaktır. Bir avukatın tüm alanlarda aynı verimlilik, bilgi/tecrübe ve odaklanmaya sahip olması düşük bir olasılıktır. Esasen Türkiye’de gerçek anlamda bir branşlaşma söz konusu değildir. Fakat kimi avukatlar belli davalara öncelik verdikleri için artık o alanın uzmanı haline gelirler. Avukatınız sizi dava boyunca temsil edeceği için iletişim becerisi ve duruşunun çok önemli olduğunu hatırlatalım. İlk görüşmenizde karar vermek adına aceleci davranmayın.

Ekibi Olan Avukatlar Bir Adım Öne Çıkıyor

Davanızla ilgili ilk bilgilerinizi verdikten sonra kendisinden alacağınız geri dönüşler, karar sürecinizde etkili olacaktır. Bu nedenle ilk görüşmede davanıza dair somut sorular sormanızda fayda vardır. Alacağınız yanıtlar, avukatın alana dair hakimiyetini yansıtacaktır. Bu arada çok fazla dava alan avukatlarda odaklanma riskleri oluşabilmektedir. Bu tip avukatlar genelde geniş bir ekiple çalışmalıdır. Anlaştığınız avukatın bir ekipten oluşması, birden çok kişinin davanız için kafa yormasını sağlar.

Dava Boyunca İletişim Kuracağınızı Unutmayın

Davanız boyunca avukatınızla sayısız defa iletişime geçeceksiniz. Bu nedenle avukatınızı kendinize yakın hissetmeniz çok önemli bir detaydır. Sizi daha kolay anlayabilecek bir avukat, süreci de daha doğru şekilde yönetme şansı bulacaktır.  Son olarak avukatınızın talep ettiği ücretin; sahip olduğu referans, bilgi ve deneyimle doğru orantılı olup olmadığını değerlendirmeli ve nihai kararınızı bu çerçevede vermelisiniz.

Kaynak: https://www.cinar.av.tr/

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap