instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi arttırma


  1. Ana Sayfa
  2. Sponsor

Blog Açmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Blog Açmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
0

Blog açmadan önce bilmeniz gerekenler yolculuğa gerçekçi bir bakış açısıyla başlamanıza yardımcı olacaktır.

Blog açmak gibi bir düşünceyi hayata geçirmek üzereyseniz, öncelikle bitmeyen bir öğrenme sürecine adım attığınızı bilmelisiniz. Kısa bir süre içinde, nasıl alan adı satın alacağınızı öğrenmeniz, bloğunuz için doğru hosting planına ve tasarıma dair ögelere karar vermeniz gerekir. Ayrıca site hızından, SEO’ya, içerik planlamasından, reklam platformlarına kadar odaklanmanız gereken çok sayıda detay söz konusu olacaktır.

Ancak Web sitesi nasıl kurulur? sorusuyla domain, hosting ve CMS gibi anlamını henüz bilmediğiniz ve aslında birkaç dakikada halledebileceğiniz basit teknik adımları gerçekleştirmeden önce üzerinde düşünmeniz gereken bazı noktalar olduğunu söylemeliyiz.

Bir blog sahibi olmadan önce beklentilerinizi ve çalışmalarınızı sağlam zeminde şekillendirmeniz için önemli soruların yanıtlarına ihtiyacınız olabilir:

Bu İçerikte Okuyacaklarınız :

1- Çok da Çabalamadan Blog Yazmak Mümkün mü?

Ne yazık ki hayır. Sandığınız kadar kolay olmayacak! Sıkı çalışmaya hazır olun! Blog yazmanın tam olarak yapmak istediğiniz şey olduğuna karar vermeden önce bilmeniz gerekenlerden biri çok fazla zaman, enerji ve çaba gerektiren bir iş olduğudur.

Düzenli olarak yazmak, araştırmak, görsel bulmak ve bloğunuzu tanıtmak için gerçekten çok çalışmanız gerekecek. Üstelik, doymuş bir niş seçtiyseniz yani seyahat, yemek gibi kalabalık bir kitlenin blog dünyasında rekabet ettiği bir konuya yönelikse bloğunuz; yüksek trafiğe sahip olmanız aylar alabilir.

İlk yıl boyunca neredeyse durmadan emek harcamak ve buna rağmen olumlu sonuçları hemen elde edememek heyecanınız azaltabilir ve motivasyonunuzu düşürebilir.

Blog yazmaya başlama nedeni para kazanmak değil de sadece eğlenmek, yeni bir hobiye sahip olmak veya bilgilerini diğer insanlarla paylaşmak olanlar bile yarı yolda pes edebilliyor.

Düzenli olarak yeni içerik yayınlamanın baskısı, arama motorları için değerli ve kitleniz için yararlı yazılar hazırlamak için yeterli zamanınız olmaması, yenilenmesi gereken yazılara dönememek gibi durumlarla baş başa kalabilirsiniz. Hakim olmanız gereken pazarlama stratejilerinin detayları arasında kaybolabilirsiniz. Blog topluluğu ile iletişim halinde olmak için, Facebook’ta bazı grupların üyesi olmanız ve gelişmeleri takip etmeniz de gerekebilir.

Ancak blog yazmak zor olsa da aynı zamanda ödüllendiricidir ve çabanızı ortaya koymadan bloğunuzun başarılı olmasını beklemeniz gerçekçi olmaz.

2- Blog Yazarak Para Kazanmak Kolay mı?

Blog yazarak para kazanmak gibi bir amacınız yoksa bu soruyu atlayabilirsiniz. Ancak çabalarınızın karşılığını maddi olarak da almayı önemsiyorsanız, okumaya devam edebilirsiniz.

Blog yazarak geçiminizi sağlamak istiyorsanız bunun yıllarca çalışma ve sabır gerektireceğini, sadece blogları aracılığıyla tonlarca para kazanan bloggerların o noktaya hızlıca ulaşamadığını bilmelisiniz.

Bu yüzden sadece para kazanma fikriyle blog yazmaya başlamanın hata olduğunu ama odağınızda blogdan para kazanmak varsa bloğunuzu maaşlı bir iş kadar ciddiye almak zorunda olduğunuzu söylemeliyiz.

3- Sabır Neden Çok Önemli?

En sevdiğiniz blog yazarlarını düşünün. İlk yazılarını yayınladıktan sonraki gün yüzlerce takipçileri olduğunu mu sanıyorsunuz?

Verebileceğimiz en iyi tavsiyelerden biri sabırsız olmamanızdır. Blog yazmak, çocuk oyuncağı değildir. Zor bir iştir, çokça zaman ve çaba gerektirir. Bu çok aşamalı sürecin her aşaması eşit derecede önemlidir. Elinizden gelenin en iyisini yapmanız ve sabırlı olmanız, yarı yoldan dönmeyi seçmemeniz hayatınızı bambaşka bir noktaya taşıyabilir!

Blog yazmayı uzun vadeli bir proje olarak düşünmeli ve yavaş yavaş olgunlaşacağını cesaretinizin kırıldığı dönemlerde kendinize hatırlatmalısınız.

4- Niş Ne demek? Neden Önemli?

Blog açmaya karar verenler için doğru nişi seçmek, milyonlarca blog arasında öne çıkmanın en etkili yolu olabilir.

Pazarlamacılar için niş geniş bir pazarın bir alt kümesine hitap eden ürün ya da hizmettir. Blog dünyasında ise niş bloğunuz için seçtiğiniz ana konu olarak tanımlansa da bu konunun belirli bir kitlenin özel ihtiyaçlarına odaklanması ve rakipler tarafından çok da ayrıntılı ele alınmayan bir alan olması önemlidir. Örneğin;

  • Kahve> Filtre Kahve> Organik Filtre Kahve
  • Evcil Hayvan Bakımı> Kuş Bakımı> Muhabbet Kuşu Bakımı
  • Egzersizler> Pilates> Sırt Problemi Olanlar için Pilates
  • Seyahat> Karavan > Karavanla Anadolu Turu

Blog yazarlarının yaptığı en yaygın hata, daha fazla trafik getireceğini düşündükleri için çok geniş bir niş seçmektir. Oysa nişiniz ne kadar geniş olursa, web sitenize arama motorlarından trafik çekmek o kadar uzun sürer.

Kişisel blogların, yaşam tarzı bloglarının; kendin yap, ebeveynlik, para biriktirme, kozmetik, fotoğrafçılık gibi farklı konulara değinmesi elbette ki normaldir. Amaçları, bu konulardan birinde profesyonel olmak değil bu konuları günlük deneyimleriyle ilişkilendirmektir.

Ancak belirli bir nişi olmayan bir blogda blog yazarının bir gün en sevdiği rujdan ertesi gün tanklı yazıcılardan bahsederek zıt denebilecek kutuplardaki takipçi kitlelerine hitap edebilmesi kolay değildir.

Belirli bir konuya ilişkin içeriğe odaklanmış bir bloğun hedef kitlesi, içeriğin neredeyse tamamıyla ilgilenir. Bu tip bloglarda rekabet geniş nişlerdeki kadar zorluklarla dolu değildir, uzmanlığınızı kanıtlamak ya da para kazanmak nispeten kolay olacaktır.

5- Blog Açmak Ne Kadara Mal Olur?

Blog açarken yapmanız gereken tek yatırım yaklaşık olarak yıllık 150 TL’ye mal olan domain ve hostingtir. Hosting (barındırma); bloğunuz için kiraladığınız dijital alandır, domain (alan adı) ise bloğunuza seçtiğiniz adres yani isimdir.

Bloğunuzun içeriğinin ziyaretçilere ulaştırılması için 24 saat kesintisiz çalışan sunucu denen ve güvenlik, soğutma gibi bir dizi önlemle korunan bilgisayarlarda depolanması gerekir. Bunun için de hosting hizmeti sunan firmalardan amacınıza uygun bir hosting paketi satın almanız gerekir. Hosting planı da denen bu paketler bir sunucuyu başka bloglar ve web siteleri ile ortak kullanmanızı sağladığından tek başına bir sunucuyu kiralamaktan çok daha hesaplıdır.

Barındırma sağlayan şirketler genellikle alan adı kaydetme imkanı da sunar, böylece birkaç dakika içerisinde bu iki teknik adımı halletmeniz kolaylaşır. Burada unutmamanız gereken alan adı kaydının, kullanım hakkının sizde kalabilmesi için her yıl yenilenmesi gerektiğidir. Hosting de bir tür kiralama işlemi olduğundan yılda bir ödeme yapmanız gereken bir giderdir.

Bloğunuzu büyütmek için zamanla premium temalar ya da reklam harcamaları gibi giderleriniz olabilir. Ancak uzunca bir süre ücretsiz tema ve eklentilerle ve sosyal medyayı tanıtım amacıyla kullanarak yol alabilirsiniz.

6- İçerik Kral mıdır?

Sitenize organik trafik çekmek istiyorsanız, sıradan yüzeysel içerikle Google’da üst sıralarda yer almanızın mümkün olmayacağını bilmelisiniz.

Bir kitle oluşturmanın en iyi yolu, iyi hazırlanmış, ilgi çekici ve yararlı içerikleri düzenli olarak ortaya koymaktır.

Rekabet eskiden olduğundan çok daha önemli bir hal aldığından ve Google kullanıcı deneyimine verdiği önemin altını içeriği daha iyi anlayabilecek algoritmalar ekleyerek çizdiğinden kaliteli, kapsamlı, güncel ve tutarlı içerik kraldır!

Eğer içeriğinizin okumaya değer olduğundan emin değilseniz yayınlamayın. Kitleniz çok orijinal bir alan adınız var diye ya da tasarım mükemmel diye bloğunuza gelmeye devam etmez, onların uzun süre takipte kalmasını sağlayacak şey içerik ve güncelliğidir. Google da taze içeriği sever. İnsanların uzun vadeli katılımını elde etmenin tek yolu “değer katan”, “sorunlarını çözmelerine yardımcı olan” içerikler sunmaktır.

Sonuç

Blog yazmaya başlamadan önce bunun hayatınızın diğer tüm eylemlerinizi etkileyecek ayrılmaz bir parçası olacağını bilmeli ve buna istekli olup olmadığınızı kendinize sormalısınız.

Blog sahibi olmak; öğrenilecek şeyler, hatırlanacak görevler, güncellenecek gönderiler gibi hiç bitmeyen bir yapılacak işler listesiyle baş başa kalmaktır. Yeni trendlerden haberdar olmayı, kitlenizi sıkı takip etmeyi, tıklama oranlarından site hızına kadar birçok analizle ilgilenmeyi gerektirir.

Bir blog başlatmanın zaman alıcı ve zorlu bir girişim olabileceğini Blog Açmadan Önce Bilmeniz Gerekenler başlığıyla anlatmaya çalıştık. Bloğunuzun sizin ve okuyucularınız için eğlenceli ve faydalı olması dileklerimizle…

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap