1. Ana Sayfa
  2. Bilgisayar

Ücretsiz İndirebileceğiniz En İyi Antivirüs Programları 2023

Ücretsiz İndirebileceğiniz En İyi Antivirüs Programları 2023
0

Bir tehdit koruma aracına yatırım yapmak herkesin bütçesine uygun değildir, bu nedenle ücretsiz bir virüsten koruma yazılımı, en azından bir düzeyde güvenlik elde etmek için iyi bir seçenektir. Ancak modern işletim sistemlerinde yerleşik kötü amaçlı yazılım koruma araçları varken neden bir virüsten koruma yazılımına ihtiyacımız var?

Görüyorsunuz, Windows 10 ve 11’de sağlanan Windows Defender gibi çözümler genellikle vasat bir güvenlik sunuyor. Tehdit koruma oranları üçüncü taraf antivirüs ürünlerinden daha düşük olmakla kalmaz, aynı zamanda araç ekstra güvenlik özelliklerinden de yoksundur. Bu arada, iyi bir ücretsiz üçüncü taraf antivirüs, bağımsız laboratuvarlar tarafından onaylanan birinci sınıf güvenliği sağlayabilir.

Yerleşik koruma araçlarının aksine, doğru antivirüs programını seçerseniz kimlik hırsızlığı koruması, parola yöneticisi ve hatta VPN gibi ek özellikler elde edebilirsiniz. Ne yazık ki, birinci sınıf antivirüs programlarının çoğu ücretsiz değildir. Ancak tutumluysanız, bazen ihtiyacınız olan tek şey ücretsiz bir koruma hizmetidir. Bu nedenle, ne tür bir cihaz kullanıyor olursanız olun, en iyi ücretsiz antivirüs paketlerinin bir listesini derledik.

Bu İçerikte Okuyacaklarınız :

TotalAV

TotalAV, antivirüs dünyasının en büyük ismi değil ama orada olmayı hak ediyor. Kişisel kullanıma yönelik ücretsiz antivirüsleri, tüm doğru temel özellikleri kullanımı kolay tek bir pakette sunan olağanüstü bir seçenektir. Gerçek zamanlı tarama yalnızca ödeme yapan kullanıcılar için mevcut olsa da, TotalAV kapsamlı bir Akıllı Tarama sağlar. Kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol etmenin ötesine geçer. Araç ayrıca başlangıç ​​programlarını gözden geçirir, sisteminizi tıkayan önemsiz ve yinelenen dosyaları bulur, hatta tarayıcı güvenliğini değerlendirir.

Gerçek zamanlı koruma eksikliğini telafi etmek için Chrome, Firefox ve Edge tarayıcıları için Güvenli Site uzantısı sunuyorlar. Bilinen zararlı URL’leri engeller, bu da kötü amaçlı yazılımın cihazınızda görünmesini bile engeller – gerçek zamanlı koruma gerekliliğini tamamen sınırlar! Genel koruma söz konusu olduğunda, TotalAV hemen hemen rakipsizdir – Bağımsız kötü amaçlı yazılım laboratuvarları, hizmeti geniş çapta övmektedir. AV-TEST, onu en iyi ürün olarak onayladı ve performans kategorisinde en yüksek puanı verdi. Endüstri standartlarını karşılayan ve aşan çok iyi hazırlanmış birinci sınıf bir araçtır.

Ücretsiz İndirebileceğiniz En İyi Antivirüs Programları 2023
Ücretsiz İndirebileceğiniz En İyi Antivirüs Programları 2023

Norton Antivirus

Norton, Avast ile birlikte çalıştıktan sonra Norton 360 antivirüs yazılımı bir siber güvenlik canavarı haline geldi. Bazı rakiplerinden daha pahalı olmasına rağmen: paranızın tam karşılığını sunar ve ayrıca 14 günlük harika bir ücretsiz deneme süresi vardır. Norton ile dijital yaşamınızın hemen hemen her yönü için olağanüstü koruma elde edersiniz.

Hiç şüphe yok ki virüslerin, kötü amaçlı yazılımların, casus yazılımların ve fidye yazılımların cihazlarınıza zarar vermesini önleyen yapay zeka destekli gerçek zamanlı koruma bulacaksınız. İki yönlü bir Güvenlik Duvarı da dahildir. Gönderilen ve alınan ağ trafiğini izleyecektir. Farklı cihazlarda çocuklarınız için çevrimiçi erişimi sınırlamanıza izin veren ebeveyn kontrolü gibi başka kullanışlı özellikler de vardır. Ya da kendi güvenliğiniz için bir dark web monitörü – bununla birlikte, dark web sitelerinde ve forumlarda kimlik bilgilerinizden herhangi birinin güvenliğinin ihlal edilip edilmediğini bileceksiniz.

Norton, tüm temel özelliklere ek olarak yerleşik bir VPN, parola yöneticisi ve şifreli depolama gibi ekstra güvenlik özellikleri sunar. Yani, ek güvenlik hizmetleri almakla uğraşmanıza gerek kalmaz. Norton Antivirus’ün yazılımının ücretsiz bir sürümünü sunmaması oldukça talihsiz olsa da, 14 günlük deneme sürümü, cihazlarınızı taramak ve güvence altına almak için harika bir yoldur. Bu antivirüsün güvenilir ve güçlü bir güvenlik aracı olduğu inkar edilemez.

Bitdefender

Genel olarak en iyi antivirüs hizmetlerimizden biri olan Bitdefender, harika bir ücretsiz özellik yelpazesi sunan mükemmel bir ücretsiz seçenektir. Windows’ta, çok çeşitli siber güvenlik tehditlerine karşı gerçek zamanlı koruma sağlayan Bitdefender Shield’a sahiptir. Sistem performansı üzerinde minimum etki ile gerçek zamanlı olarak dosya ve e-posta koruması sağlar.

Ancak, hizmet yalnızca veritabanı verileri üzerinde çalışmaz. Gelişmiş Tehdit Savunması, davranışsal tehdide benzer belirtileri algılamak için makine öğrenimini kullanır. Bir program çok fazla veriye erişerek arka plan verilerini değiştirir veya karşıya yüklerse, işaretlenir ve şüpheli yazılım olarak bildirilir ve daha derin araştırmalar başlar.

Bitdefender’ın ayrıca çeşitli kimlik avı web sitelerine karşı önlemleri vardır. Ziyaret ettiğiniz her web sitesi, verilerinizin karanlık web pazar yerlerinde sona ermediğinden emin olmak için kimlik avı belirtilerine karşı kapsamlı bir şekilde kontrol edilir. Bitdefender, ödeme yapmayan müşteriler için en iyi müşteri desteğini sunar. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız canlı sohbet, telefon, e-posta veya topluluk forumları aracılığıyla şirketle iletişime geçebilirsiniz. Ücretsiz antivirüsler söz konusu olduğunda, neredeyse hiçbir hizmet bu kadar çok seçeneğe sahip değildir. Bu hizmetin ana dezavantajı, Mac sürümünün ücretsiz bir seçeneğe sahip olmamasıdır. Kötü amaçlı yazılımların kaldırılması için yalnızca ayrı bir Virüs Tarayıcısı vardır. İOS uygulaması da minimum özellikler sunar.

İlginizi Çekebilir
IMAP-ve-POP3-Nedir

Yorum Yap