1. Ana Sayfa
  2. Bilgisayar

En İyi 5 Ücretsiz Movie Maker Alternatifleri 2022

En İyi 5 Ücretsiz Movie Maker Alternatifleri 2022
0

Bir zamanlar herhangi bir Windows kullanıcısının araç setinin temelini oluşturan Movie Maker, yeni başlayanlar için en yüksek puan alan bir video düzenleme programıydı. Windows’a önceden yüklenmiş olarak gelen Movie Maker sadeliği, eğlenceli özel efektleriyle seviliyordu ama en önemlisi ücretsizdi.

Ancak Microsoft, Movie Maker’ı 2017’de desteklemeyi durdurdu ve Movie Maker’ın 3. taraflarca sağlanan ücretsiz indirmelerinin kötü amaçlı yazılımlar, virüsler veya gizli maliyetler içerebileceği konusunda uyarıyor.

Tüm özellikleriyle lüks bir premium film düzenleyiciye yükseltmenin maliyeti konusunda endişeleriniz varsa, korkmayın. Movie Maker artık Windows için en iyi ücretsiz yazılım değil.

Windows cihazınız için en iyi alternatifi bulmanıza yardımcı olmak için beş harika programın bir listesini derledik. Bu platformlar, Movie Maker’ı geçmişte bırakmak istemenizi sağlayacak çok çeşitli kullanıcı dostu özellikler, gelişmiş düzenleme araçları ve basit arayüzler sunar.

PowerDirector , bir dizi benzersiz araç ve özelliğe sahip sezgisel, modern bir video düzenleme platformudur. Bu birinci sınıf programın öğrenmesi ve gezinmesi kolaydır ve doğrudan Windows bilgisayarınızdan veya mobil cihazınızdan Hollywood düzeyinde filmler ve klipler oluşturmanıza olanak tanır. Daha da iyisi, özelliklerinin çoğu ücretsizdir ve premium aboneliği ayda 5 doların altında başlar. Movie maker’ı daha önce kullandıysanız, garip, karmaşık bir arayüzde gezinmenin hayal kırıklığını bilirsiniz. PowerDirector’ın kullanıcı dostu tasarımı, bir düğmeye dokunarak videonuza gelişmiş görünümlü efektler eklemeyi kolaylaştırır. Program, video düzenleme sürecinizi kolaylaştırmak için çift ekranlı, özelleştirilebilir bir düzenleme çalışma alanı kullanır.

PowerDirector’ın çalışma alanında birkaç bölüm bulunur: bir önizleme penceresi, bir kitaplık penceresi, medya, efekt ve şablon odaları ve bir zaman çizelgesi. Yeni kullanıcılar, inanılmaz, profesyonel düzeyde sonuçlar elde etmek için programın ayrıntılarını hızla öğrenebilir.

Yeşil ekran efektlerini kullanmak, harika filtreler ve grafikler eklemek veya ham görüntüleri geliştirmek için bir düzenleme uzmanı olmanıza gerek yok — PowerDirector sizin için tüm işi yapıyor. Ayrıca, kliplerinizi daha da yükseltmek için programın %100 telifsiz içeriğe sahip kapsamlı ses, fotoğraf ve video kitaplıklarından yararlanabilirsiniz.

OpenShot

Windows için basit, %100 ücretsiz bir düzenleme programı arıyorsanız, OpenShot denemek için mükemmel bir seçenektir. Bu program Movie Maker’ın yeteneklerinin ötesine geçer, ancak yine de arayüzünü yeni başlayanlar için kullanımı kolay ve anlaşılır kılar.

Videonuzu OpenShot ile düzenlemeye başlamak için, kliplerinizi dosya yöneticinizden programa sürükleyip bırakmanız yeterlidir. Filminizi özelleştirmek için kullanabileceğiniz açıkça etiketlenmiş efektler, araçlar, filtreler ve şablonlarla birlikte oynatma penceresinde videonuzun gerçek zamanlı bir önizlemesini göreceksiniz.

OpenShot, 3B animasyonlar, ağır çekim efektleri ve metin düzenleyiciler gibi bir dizi etkileyici görünümlü düzenleme özelliği sunar. Zaman çizelgenize sınırsız parça ve katman ekleyebilir ve kesin, ayrıntılı düzenlemeler oluşturmak için ana kareleri ve kare doğruluğunu kullanabilirsiniz. Programın basit platformu, filminizi tam olarak beğeninize göre özelleştirmenizi kolaylaştırır.

Corel’in VideoStudio Pro , piyasada uzun süredir var olan bir başka iyi bilinen video düzenleme platformudur. Bu yazılım, orta ila gelişmiş video prodüksiyonları oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz birçok özelliği içerir.

Temel kırpma ve kırpma araçlarının yanı sıra VideoStudio Pro, 360 derece düzenleme, lens düzeltme, akıllı proxy düzenleme, renk anahtarı/yeşil ekran araçları ve daha fazlası gibi çeşitli özellikler sunar.

Temel renk düzeltmeleri yapmanıza olanak tanır ve çekimlerinizin görünümünü değiştirmek için çeşitli sinematik filtrelere sahiptir. Program ayrıca kliplerinizi renk derecelendirmenize yardımcı olabilecek LUT profilleri de sağlar.

Ek olarak, VideoStudio Pro, birden fazla kameradan alınan görüntüleri birleştiren çoklu kamera özelliklerine sahiptir. Birden fazla kamerayla çekim yapıyorsanız, bu özellik işinize yarayabilir, ancak diğer yazılımların çoklu kamera işlevlerinden çok daha karmaşıktır.

VideoPad Video Editor

Mac ve Windows bilgisayarlar için temel bir video düzenleme uygulamasıdır. Bu video düzenleme yazılımı, basit ancak biraz eskimiş bir arayüze sahiptir.

Seslendirme de dahil olmak üzere doğrudan içerik yakalama için temel düzenleme özelliklerine ve araçlarına sahiptir. Dosyaları zaman çizelgesine sürükleyip bırakarak projenize ekleyebilir ve içeriği yeniden boyutlandırabilirsiniz.

Movavi Video Editor

Mevcut kliplerden video oluşturmak için kullanabileceğiniz ücretli bir uygulamadır. Editör, yeni başlayanlar için uygun bir seçenek.

Video düzenleyici basittir, ancak medya içe aktarma söz konusu olduğunda yazılımın bazı sınırlamaları vardır. AVCHD video kamera dosyalarını içe aktaramazsınız ve ekran görüntüsü kaydı yalnızca Video Suite’i satın alırsanız kullanılabilir.

 

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap