1. Ana Sayfa
  2. Ev Elektroniği

Ev İçin Güneş Paneli Fiyatları ve m2 Maliyeti – 2022


0

Bir evin elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş paneli metrekare başına maliyeti, finansman dahil ilk maliyetler, saha kaynakları ve özellikleri, yıllık enerji üretimi, yıllık maliyet ve giderler gibi değişkenlere bağlı olarak 40 ila 110 dolar arasında değişebilir. Güneş paneli fiyatları metrekare başına maliyeti 4 ila 10 ABD Doları arasındadır.

Satın almadan önce bir malın maliyetini öğrenmek çok önemlidir. Güneş panellerinde de durum farklı değil. Doğru güneş panelini tedarik ederken, Watt başına fiyatı ve diğer adıyla (LCOE) Seviyelendirilmiş enerji maliyetini hesaplayarak güneş panelinin maliyetini ve değerini değerlendirin.

Metrekare Başına Güneş Paneli Hesaplama

Ev için güneş paneli hesaplaması söz konusu olduğunda, farklı bireylerin farklı arazi oranları vardır. Güneş paneli fiyatı, gerekli güneş panellerinin boyutuna, maliyetine ve watt başına fiyatına bağlı olarak değişecektir.

Güneş Paneli Fiyatları

Güneş enerjisinin genellikle Kilowatt (kW) cinsinden ifade edilmesi dikkat çekicidir, burada 1000 watt = 1kW) Watt başına fiyatı hesaplamak için, güneş enerjisi satın almanın toplam maliyetini alın, aynı güneş sistemi tarafından üretilen watt sayısına bölün.

Demek istediğimiz; Watt başına fiyat ($/W) = güneş enerjisinin maliyeti / watt sayısı. Örneğin 10kW’lık bir güneş enerjisi sistemi almayı düşünüyoruz; bu 10.000 watt anlamına gelir. Güneş sisteminin paket fiyatı 8.000$’dır . $/W değerini hesaplamamız gerekiyor.

Formülümüz, Watt başına fiyat ($/W) = güneş enerjisi maliyeti / watt sayısı. Öyleyse, Watt başına fiyat ($/W) = 8.000/10000 = Watt başına 0,8$

Yukarıda verilen örnekte, güneş enerjisinin fiyatının 8.000 $ olduğu durumlarda teşvik vergisi uygulanır, teşvikin uygulanmasından sonra = %26 x 8.000 = 2.080 $ Bu nedenle, 9.000-2080 = 5.920 ABD Doları. Watt başına fiyat = 5920$/10.000 = watt başına 0.592$ olur.

Lütfen diğer ek vergilerin yürürlüğe girebileceğini ve watt başına fiyatı daha da düşürebileceğini unutmayın.

Güneş paneli ürünlerine daha detaylı incelemek isterseniz https://solaravm.com/ web sitesine göz atabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap