instagram takipçi satın al, instagram takipçi kasma, instagram takipçi hilesi şifresiz, instagram takipçi arttırma


  1. Ana Sayfa
  2. Sponsor

Temel Araba Arızaları, Sebepleri ve Çözüm Yolları

Temel Araba Arızaları, Sebepleri ve Çözüm Yolları
0

Hemen her birimiz her gün arabalara biniyor ve onları aktif bir şekilde kullanıyoruz. Hatta özellikle büyükşehirlerde bir günün belli bir kısmını araba içerisinde trafikte geçiren insan sayısının oldukça yüksek olduğu söylenebilir.

 

Hal böyle olunca her gün bindiğimiz ve bizleri bir yerden bir yere götüren arabalarımızın dilinden ne kadar anladığımız sorusu akıllara geliyor. Nitekim arabayla yolda kalmak veya sabahın erken saatlerinde mesaiye yetişmek için hızlı bir şekilde gitmeniz gereken bir anda arabanızın çalışmaması hiç hoş bir durum değildir.

 

Böyle bir durumda kaldığınızda hiçbir şey yapmadan yardım beklemek kadar can sıkıcı bir şey olamaz. Biz de arabalarda en sık görülen arızalardan ve bunların ne şekilde çözülebileceğinden bahsetmek istedik.

 

Bu İçerikte Okuyacaklarınız :

Araba Çalışmıyor.

 

Sabah kalktınız ve işinize gitmek için arabanıza bindiniz. Fakat o da ne? Arabanız çalışmıyor. Neden olabilir?

 

İşte bir arabanın çalışmamasının en sık görülen nedenleri.

 

Akünün bitmiş olması

 

Arabanız çalışmıyorsa aklınıza ilk olarak aracın aküsünün bitmiş olabileceği ihtimalini getirmelisiniz. Araçların akü ömürleri en az 4 – 5 yıl gibi uzun süreler olduğu için çalışmayan araçlarla ilgili akıllara ilk olarak aküler gelmez.

 

Aracınızın akü bitimi nedeniyle çalışmadığını tespit ettiyseniz içerisinde bulunduğunuz durumdan akünüzü değiştirerek veya şarj ederek kurtulabilirsiniz. Aküyü hemen değiştiremeyeceğiniz göz önünde bulundurulduğunda aküyü başka bir arabadan takviye kablosuyla şarj ettikten sonra aracı çalıştırabilirsiniz.

 

Marş rölesi kablolarının yıpranmış olması

 

Arabanın çalışmamasının sebeplerinden biri de marş rölesi kablolarının yıpranması olabilir. Bu kablolara düzenli olarak bakım yapılması, kabloların yıpranmasını belli aralıklarla temizleyerek engellemek mümkündür.

 

Fren Problemleri

 

Aracınızda fren yaparken de belli sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntıların nedenleri sıklıkla aşağıda sayacağımız nedenlerdir.

 

Frene basınca gelen ciyaklama

 

Arabalarda en sık yaşanan fren sıkıntılarının başında frene bastığınız anda frenden ciyaklama biçiminde ses gelmesi gelir. Islık sesini de andıran bu sesin nedeni çoğunlukla fren balatalarının bitmiş olmasıdır.

 

Bazı durumlarda fren balatası bitmeden de frene basıldığında ses gelebilir. Böyle bir durumda balatayı değiştirmek zorunda değilsiniz. Ancak sesten rahatsız oluyorsanız balatayı değiştirebilirsiniz. Balata yeni olmasına rağmen balatadan ses gelmesinin sebebi balatanın frene basıldığı esnada yaşadığı sürtünme nedeniyledir. Sürtünmeden dolayı sertleşen balata diske baskı uygular ve frene basıldığında ses gelmesine sebep olur.

 

Böyle bir durumda ses gelen balatayı değiştirseniz bile belli bir süre sonra balatanız yine aracın diski ile aynı şekli alacağı için yeniden ses gelmeye devam edecektir. Bu yüzden balatanın sesinden tümüyle kurtulmak istiyorsanız fren diskini değiştirmek kalıcı bir çözüm sunacaktır.

 

Frene basınca aracın titremesi

 

Frenle ilgili araçlarda en sık yaşanan sorunlardan bir diğeri de aracın frenine basınca yaşanan titremedir. Bu titremenin sebebi, aracın fren disk yüzeylerinin kullanım kaynaklı olarak aşınmasıdır. Aracın frenine bastığınızda karşı karşıya kalacağınız böylesi bir titreme çok ciddi sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden bu sorunu hafife almadan derhal ilgilenmenizde fayda vardır.

 

Disk aşınması çok ciddi seviyede değilse kısa süreli bir çözüm olarak diskin taşlanmasıyla sorun çözülebilir. Ancak diskin aşınma derecesi taşlanmayla halledilemeyecek kadar ilerlemişse disk değiştirilmeden bu sorunun çözülmesi mümkün değildir. Sorunun kökten çözümü için diskin ve balatanın değiştirilmesi bu sorunu çözecektir.

 

Araçlarda en sık görülen arızalardan bahsettik. Elbette bir arabanın çalışma sistemi burada bahsettiğimizden çok daha karmaşıktır. Bu yüzden daha detaylı bir şekilde bu arızalara yönelik araştırma yapmanızda fayda bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap