1. Ana Sayfa
  2. Sponsor

Wordpress Nedir?

Wordpress Nedir?
0

Kendi web sitesini oluşturmak isteyen internet kullanıcıları, Wordpress nedir? Sorusuna cevap bularak işe başlayabilirler. Wordpress, açık kaynaklı PHP dilinde yazılmış, HTTPS ile desteklenen MySQL veya MariaDB veritabanıyla eşleştirilen ücretsiz içerik yönetim sistemidir.

Bu sistem yönetiminin kullandığı eklenti mimarisi ve şablon sistemi, kullanıcının web sitesi inşasında büyük kolaylıklar sağlar. Dünyanın en popüler içerik yönetim sistemlerinden olan Wordpress, internet ortamında yer alan birçok çok sayıda web sayfasının mimarisinde kullanılmıştır. Kullanışlı araçları sayesinde, bu içerik yönetimi ile bloglar, e ticaret siteleri oluşturulabilir.

Bu İçerikte Okuyacaklarınız :

Wordpress’in Avantajları Nelerdir?

Wordpress’in ücretsiz olması en önemli avantajlarındandır. Kullanıcılar bireysel başlangıç paketinden faydalanarak, web sitelerine 2 GB Ram ve 3 GB disk kullanım alanı sağlayabilirler. Bireysel kullanıcılar bu avantajı kullanabilecekleri gibi, profesyonel web sitesi oluşturmak için de gelişmiş Wordpress avantajlarından faydalanabilirler.

Wordpress kullanıcıları ayrıca;

  • Kullanıcı dostu yönetim paneli ile kolay işlem gerçekleştirebilirler.
  • İçerik yöntemim sisteminin dil seçeneklerinden faydalanabilirler.
  • SEO çalışmalarını yönetim panelinden gerçekleştirebilirler.
  • Sistem dahilinde bulunan şablon ve eklentilerden faydalanabilirler.
  • Dünyanın her yerinden içerik sistemini destekleyen geliştiricilerden ve tasarımcılardan destek sağlayabilirler.

Türünden birçok avantaj sağlayabilirler. Wordpress içerik sistemi aynı zamanda, yazılım ve tasarım geliştiriciler için de kullanılabilir panel avantajı sunar.

Neden Wordpress Tercih Etmeliyiz?

Wordpress’in ücretsiz olması tercih sebepleri arasında olsa da, tabi ki tek nedeni bu değildir. Wordpress paneli ile web sitesi oluşturmak için, gelişmiş yeteneklere, derin yazılım dillerine sahip olmak gerekmez. Orta düzey internet kullanıcıları, bu paneli kullanarak çok rahatlıkla etkileyici web sayfası oluşturabilir. Wordpress yazılım geliştirilmesine ve kullanıcının kendi geliştirdiği yazılım programlarını kullanılmasına da imkan sağlar.

Panel birçok yazılım ile uyumlu bir şekilde çalışabilir. Wordpress web sitesi inşasında, internet arama motorları ile uyumlu bir şekilde çalışır. Bu sayede oluşturulan site sorunsuz bir şekilde yayınlanabilir. Ayrıca kullanıcılar yayından önce deneme yayını gerçekleştirebilirler. Bu sayede web sitesinin inşası sırasında olması muhtemel hatalarda önceden önlenebilir.

Kullanıcı Cpanel girişi yaptıktan sonra, içeriklerle desteklenen adımları izleyerek, kısa sürede web sayfasını oluşturabilir. Bu sayede zamandan da önemli ölçüde tasarruf sağlar. Wordpress aynı zamanda SSL güvenlik sertifikalı web site oluşturulmasına da olanak sağlar. Bu sayede oluşturulan site güvenlik gereksinimlerini karşıladığı için, ziyaretçi sayısında meydana gelen artışlara bağlı olarak üst sıralara yerleşebilir.

Wordpress Temaları Ne İşe Yarar?

Etkileyici web sitesi oluşturmak için, mutlaka site içeriğinde görsellere yer vermek gerekir. Kullanıcılar bu amaç için kendi tercihlerini de kullanabilirler. Ancak bazı durumlarda telif ödemeleri yapmak zorunda kalabilirler.

Wordpress içerik yönetimini kullanıldığında, uygulama dahilinde yüzlerce ücretsiz temalar için seçenek oluşturulabilir. Üstelik kullanıcılar bunun için herhangi bir telif hakkı ödemek zorunda da kalmazlar. Wordpress’e içerik üreten çok sayıda yazılımcı ve tasarımcı bulunur.

Uygulama dahilinde sunulan ücretsiz temalar kullanıcı ihtiyacını karşılamadığı durumlarda, ücretli panele geçilerek daha fazla tema seçeneğinden faydalanılabilir. Cpanel girişi sağlayan kullanıcı, hosting sağlayıcı işlemini gerçekleştirdikten sonra ThemeForest seçeneğinden temaları tanımlayabilir.

Wordpress Eklentileri Ne İşe Yarar?

Web ziyaretçilerinin site içerisinde yer verilen ürünlere erişim sağlaması, bu alanda hizmet alabilmesi için, eklentileri kullanması gerekir. Wordpress uygulamasında da web inşasına katkı sağlayan çok sayıda eklenti seçeneği bulunur.

Bu sayede kullanıcılar ekstra uygulamalara ve yazılımlara ihtiyaç duymadan, ziyaretçilerin gezinmesini kolaylaştıracak eklentiler oluşturabilirler. Uygulama dahilinde kullanılabilen Yoast SEO, WP Backup, WP Otimize eklentileri, gerekli SEO çalışmalarını ve site içi iyileştirmeleri sağlar. WP Sper Cache eklentisini kullanıldığında, sitenin arama motorunda daha rahat açılımı, ziyaretçi sayfa geçişlerini hızlandırır.

Aksimet eklentisi ise gelen spamları önler. Mobil uyumlu web sitesi oluşturmak isteyen kullanıcılar ise, uygulamanın AMP eklentisini kullanmak zorundadır. Web sitesinde kullanıcı yorumlarının yer alınması gerekiyorsa, Contact Form 7 eklentisinin sitede yer alması gerekir.

Sonuç

Dijital dünyada görünür olmak ve ziyaretçi almak için, öncelikle web sayfası oluşturmak, oluşturulan sayfanın arama motorlarında üst sıralara yerleşmesi gerekir. Web sayası oluşturmak için de bazı yazılım araçlarına ihtiyaç duyulur. Her internet kullanıcısının yazılım diline hakim olması beklenemez.

Wordpress’de yazılım bilgisine sahip olmadan web sayfası oluşturulmasına, oluşturulan web sayfasının kullanıcı tarafından güncellenmesine imkan verir. Ücretsiz ve premium seçenekleri bulunan bu uygulama, web inşasında temaların, eklentilerin kullanılmasına olanak sağlar.

Kullanıcı tercihine göre bu araçların ücretsiz olanlarını kullanabileceği gibi, daha zengin içeriklere sahip premium seçeneklerini de kullanabilirler. Wordpress aynı zamanda Gutenberg metin düzenleyici ile zengin içerikler üretilmesine, SEO çalışmalarına uyumlu hale getirilmesine olanak sağlar.

İlginizi Çekebilir
the healing nedir

Yorum Yap