1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji

3d Yazıcı Önerileri

3d Yazıcı Önerileri
0

En genel tanımıyla sanal ortamda tasarlanmış olan grafik vb. nesnelerin kağıt gibi katı formdaki malzemelere basılmasına olanak tanıyan yazıcı çeşidi olarak bilinen 3d yazıcılar; günümüzde en sık kullanılan yazıcı türleri arasında yer alıyor.

Özellikle reklam firmaları tarafından sıklıkla kullanılan 3d yazıcılar, katmanlı imalat olarak isimlendirilen bir yöntem ile çalışarak, tasarımlarınızın çıktısını almanıza olanak tanıyorlar.

AutoCad, 3DsMax gibi bilgisayar destekli tasarım programları aracılığıyla tasarlanan çizimlerin yanı sıra 3 boyutlu tarayıcılar yardımıyla taranan nesnelerin de dış ortama aktarılmalarına yardımcı olan 3d yazıcılar, pek çok ofisin vazgeçilmez araç ve gereçleri arasında bulunuyor.

3d yazıcı sayesinde şık bir vazo tasarımı basabileceğiniz gibi çikolata bile basabiliyorsunuz. Yani 3d yazıcıların kullanım alanlarının gıda sektöründen dekorasyon sektörüne kadar oldukça geniş olduğunu ifade edebiliriz.

3d yazıcıların kullanım alanlarından bir diğeri de giyilebilir teknoloji ve tekstil ürünleri olarak karşımıza çıkıyor.

Saat, bileklik gibi aksesuarların yanı sıra ortopedik ayakkabı imalatında bile 3d yazıcılardan yararlanılıyor.

Bu yazımızda farklı amaçlara hizmet eden, 3d yazıcı satın almayı planlayanlar için en popüler ve en çok satan 3d yazıcı önerilerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İşte, 3d yazıcı önerilerimiz:

  • Ultımater 3 Extended

2016 yılında piyasaya sürülen bu yazıcı, 20 mikron minimum ve 200 mikron maksimum yüksekliği ile en kaliteli 3d yazıcı önerilerimiz listemizde ilk sırada bulunuyor.

Yenilenen ve pek çok açıdan geliştirilen soğutma sistemi sayesinde daha iyi baskılar alabilmenize aracılık eden bu cihaz, FDM teknolojisi kullanılarak elde edilmiş.

Değiştirilebilen baskı uçları sayesinde farklı malzemelerle çalışabileceğiniz ürün, ABS, PLA, PVA gibi değişik tabanlı malzemeleri de destekliyor.

  • XYZ Da Vinci Mini

3d yazıcı önerileri listemizin ikinci sırasında yer alan bu ürün, PLA tabanlı malzemeleri ile ev, ofis ve okullarda kolaylıkla kullanılabiliyor.

Az miktarda güç kullanarak, kaliteli baskılar elde edebileceğiniz ürün, 150 150 150 baskı hacmi ile ön plana çıkıyor.

Windows ve Mac Os sistemleriyle birebir uyumlu olan bu modeli, kolay ve pratik baskı işlemlerini tamamlamak adına tercih edebilirsiniz.

 

  • Raise 3d N2

Kapalı tasarımı ile dikkat çeken ve tam anlamıyla profesyonel bir 3d yazıcı olan bu model, gelişmiş güvenlik seçenekleri ile tamamen kapsamlı özelliklere sahip olan bir yazıcı satın almayı düşünenlere hitap ediyor.

Herhangi bir kesinti esnasında bile baskıya devam etme özelliği ise bu ürünü diğer modellerden tamamen farklı ve özel kılıyor. Aynı zamanda bu yazıcıya sürekli olarak bakım yaptırma ihtiyacı da duymuyorsunuz.

Metal hassas uçları sayesinde son derece kaliteli baskılar sunan bu yazıcı, PLA, PC, ABS gibi farklı filamentleri destekliyor.

Ürün 305 305 305 mm baskı hacmi ve 600w güç kaynağı ile piyasanın en kaliteli ürünlerinden biri olarak kabul ediliyor.

FDM teknolojisine sahip olan Raise 3d N2, bütünleşik kontrol paneli ile sizleri harika bir baskı deneyimi vaat ediyor.

  • Form Labs Form 2

Listemizin 4. sırasında yer alan Form Labs Form 2; reçine alt tabanlı üretim yapan 3b yazıcılardan biri olarak kaliteden ödün vermiyor.

Otomatik reçine sistemi ve %40 geniş baskı alanı ile profesyoneller için geliştirilmiş olan ürün, SLA teknolojisini kullanıyor.

Yüksek baskı hassasiyeti, harika ara yüz geçişleri ve kolay yazılımı ile tercih edilebilir bir ürün olan Form Labs 2, minimum 25 maksimum 100 mikron yüksekliği ile satın alabileceğiniz 3d yazıcılar listesinde yer almayı sonuna kadar hak ediyor.

  • Orijinal Prusa i3 MK2S

Çabucak ısınan ve çabucak soğuyan ısıtma sistemi ile adından söz ettiren ve listemize 5. sıradan giriş yapan ürün, güvenilirliği ile adından söz ettirse de maalesef ki ürünün birtakım eksiklikleri de bulunmuyor değil.

Oldukça gürültülü çalışan bu yazıcının en önemli dezavantajının ise çift extruder sistemine sahip olmaması olduğunu ifade edebiliriz.

Yukarıda sizlerle paylaştığımız ürünlerin özelliklerini iyice inceledikten sonra kararınızı vererek, aradığınız ürünü daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Şimdiden bol şans diliyoruz.

 

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap