1. Ana Sayfa
  2. Girişim

Girişimci Olacaklara Tavsiyeler

Girişimci Olacaklara Tavsiyeler
0

Eğitim hayatını tamamladığında girişimci olarak iş hayatına adım atmak isteyenlerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Özellikle girişimcilere özel olarak düzenlenen eğitim ve seminerler, gençleri gelecekte girişimci olmaya teşvik ederken; kendine güveni tam olan, yetenekli olduğuna inanan ve zirveye tırmanmak isteyen gençler, kendi işlerini kurma hayallerine düşüyor.

Ancak, bu yola koyulan pek çok girişimci adayı yeterince deneyimli olmadığı için iş hayatında sıkıntılar ile yüzleşmek zorunda kalmıyor da değil.

Bu yazımızda ileride başarılı bir girişimci olmayı planlayan gençler için nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine kısaca değinmek istiyoruz.

İşte; girişimci olacaklara tavsiyelerimiz:

  • Girişimcilere yönelik olarak hazırlanan eğitim programlarına katılın

Girişime dair pek bir fikri olmayan, yani genç adaylara yönelik olarak düzenlenen eğitim programlarına katılarak, girişim hayalinizi nasıl hayata geçirebileceğinize dair püf noktaları öğrenebilir; nasıl işletme kuracağınızdan tutun da iş fikrinizi insanlarla nasıl buluşturacağınıza kadar pek çok konuda bilgi edinebilirsiniz.

KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitim ve seminerlerine aktif bir şekilde katılmak ve eğitimler hakkında bilgi almak için http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/ugeliste linkini hemen tıklayabilir; KOSGEB eğitimlerinin hangi şehirlerde ve hangi zaman dilimi içerisinde gerçekleşeceğini öğrenebilirsiniz.

  • Belirli bir süre için iş hayatında çalışarak, tecrübe edinin!

Özellikle kurumsal bir firmada çalışmanız; iş hayatına dair zorluklara yakından tanık olabilmenize ve iş yaşamının havasını teneffüs etmenize yardımcı olacağından en az 2-3 yıl gibi bir zaman dilimi için bir firmada personel olarak görev almanızı öneriyoruz.

Bu sayede kendi işinizi kurduğunuzda ‘Sudan çıkmış balık gibi’ ne yapacağını bilmeyen bir imaj sergilemekten de kurtulabilirsiniz.

  • Kurucu bir ortak ile hareket edin

İşinizde profesyonelleşene ve tüm eksikliklerinizi tamamlayana kadar kendinize kurucu bir ortak edinerek; yükümlülüğünüzü hafifletebilirsiniz.

Sizden daha deneyimli ve mesleğinize dair hemen hemen tüm yetkinliklere sahip olan bir kurucu ortak ile işbirliği halinde hareket ettiğiniz takdirde sizler de deneyim kazanabilir; kendinizde tek başınıza iş kurabilme yeteneğini hissedene kadar kendinizi geliştirebilirsiniz.

  • Bir süreliğine beklentinizi düşük tutun

Başarılı girişimcilerin ortak özellikleri arasında zorluklar ve yenilgiler karşısında sabırla hareket etmek yer aldığından, ilk zamanlarda kazanç elde etmeyi değil de iş hayatınızda profesyonelleşmeyi ilk önceliğiniz olarak belirleyerek, iş hayatınızda daha sağlam adımlarla ilerleyebilirsiniz.

İş fikriniz kabul görmediği yani başarıya ulaşamadığında yeni iş fikrinizi uygulamaya geçirecek kadar esnek ve değişime açık olarak hareket ederek; başarılı bir girişimci olma yolunda epey bir yol kat edebilirsiniz.

  • Başarılı girişimcilerin hayatlarını yakından takip edin

İş hayatında zirveye tırmanmayı başaran girişimcilere dair kitaplar okuyarak, kendinize girişimciler arasından bir rol model belirleyerek; girişim dünyasına dair pek çok şeyi öğrenebilir; işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Bol şanslar…

 

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap