1. Ana Sayfa
  2. Seo

Tarama Hatalarının Google Sıralamasına Etkisi

Tarama Hatalarının Google Sıralamasına Etkisi
0

Web sayfaları üzerinde tarama hataları belirli dönemlerde ciddi sıralama düşüşlerine sebebiyet vermektedir. Sıralama esnasında yer alan düşüşleri sonrasında site içlerinde trafik kayıpları ortaya çıkmaktadır. Web sayfaları üzerine yönelik ortaya çıkan tarama problemleri Google’ın başarılı bir tarama gerçekleştirmediği ya da HTTP hata raporu veren internet adresinin URL’leri hakkında bilgi vermesine neden olmaktadır.  Tarama esnasında ortaya çıkan hata raporunda iki ana bölüm yer almaktadır.

 

Bu İçerikte Okuyacaklarınız :

Tarama Hatası Ne Demektir

Tarama problemleri, web sitelerinin belli sayfalarında ya da tamamında arama motoru ile beraber ulaşılamaması halidir. Ortaya çıkan bu hatalar genel olarak Server (500) hataları ile 404 Not found hataları olarak kendisini belirtmektedir. Server hatası ise web sayfalarının alındığı serverdeki herhangi bir problemden dolayı meydana gelmektedir.

Site Tarama  Hataları Nelerdir?

  • Site Hataları

Yer alan raporun internet adresi hataları bölümünde son 90 gün aralığında Googlebot’un siteye erişimini engelleyen tüm sorunlar ortaya çıkarılmaktadır.

 

  • URL Hataları

Ortaya çıkan raporun URL hataları kısmında ise Google’ın masaüstü ya da telefon sayfalarını taradığı aşama içerisinde ortaya çıkan spesifik hatalar olarak adlandırılabilir. URL hataları kısmında bulunan her bölüm Google siteleri içerisinde erişim sağlayabilmek için kullanmış olduğu farklı mekanizmalara denk gelmektedir. Listelenmiş olan tüm hatalar ise tarama yaptığınız sayfaya ilişkin olduğunun unutulmaması gerekmektedir.

 

Site Tarama Hataları Neden Oluşur?

Kaliteli ile beraber iyi çalışan bir internet adresinde tarama hataları rapor kısmında site hataları bölümünde herhangi bir hata yer almaması gerekmektedir. Google site ile beraber ilgili önemli bir miktarda hata bulunması durumunda sitenin koşullarına bakmadan bir ileti yollanarak sitenin hatalı olduğu sizlere bildirilmektedir. Bunun yanında birçok site iyi bir çalışma yapılmaktadır. Tarama hataları adresinde sayesinde site ile ilgili hata durumları ortaya çıkarılmaktadır. İnternet adresinde çıkan hataları bölümünün üç hata türü arasından her birinin yanında hızlı durum kodu yer almaktadır. Ortaya çıkarılan durum kodları ise DNS, Sunucu bağlantısı ve robots. txt olarak adlandırılabilir.

 

   tarama-hatalaritarama-hatalari-2

 

Yüksek Hata Problemi

İnternet siteleri içerisinde DNS, Sunucu bağlantısı ile beraber robots. txt kategorilerinden herhangi bir yerde %100 hata bulunması halinde siteniz devre dışı kalmaktadır. Site içerisinde %100 hata çıkmasının nedenleri arasında;

 

—İnternet adresinde belirli bir bölüme ait izin durumlarının değiştirilip değiştirilmediği kontrol edilmesi gerekir.

—Web sayfanız yeni düzenlenmişse harici olarak çalıştırılan bağlantıların çalışıp çalışmadığı kontrol edilmesi gerekir.

—Yeni komut dosyalarını doğru bir şekilde inceleyerek bozuk şekilde çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir.

—Dizin durumunun mevcut olduğundan ve silinmediğinden emin olmalısınız.

—Site içerisinde bu nedenlerden oluşan hata bulunmuyorsa hata geçici bir hata olarak bulunabilir. Sitede geçici problemlerden oluşan hatalar sorun oluşturmamaktadır.

 

Site içerisinde %100’den az hata yer alması halinde bu durumun geçici olacağını unutmamanız gerekmektedir. Fakat %100’den düşük hataların ortaya çıkması sitenizin aşırı yüklü olduğunu da belirtebilmektedir. İyi şekilde oluşturulmuş sitelerde hata yer almamaktadır.

 

Site Tarama Hataları Nasıl Çözülür?

İnternet adreslerinde 404 hataları normal hata olarak adlandırılır. Fakat başka sayfalar aracılığı ile bağlantı verilen önemli internet adresleri, eskiden site haritası içerisinde bulunup ancak şu an silinmiş olan URL’ler ile beraber artık sitenizde yer almayan URL’leri kontrol etmeniz son derece önemli bir konudur. Bu URL’ler aracılığı ile başka kişiler ve Google sayfası sizin verilerinize erişme imkânına ulaşabilmektedir. Site haritanızı periyodik şekilde güncelleyerek eski URL’leri silmelisiniz. Eski kodların yerine daha yeni site haritaları eklemiş kullanıcıların eski site haritasının silip silmediğinden emin olunması gerekir. Yönlendirme koşullarınız ve URL’leriniz ardışık durumdaysa Google sırayı takip etmekte zorlanabilir. Bu yüzden atlamaların sayısının düşük tutulması son derece önemlidir.

 

İlginizi Çekebilir
wordpress-performance-plugin-slider-6.png

Yorum Yap