1. Ana Sayfa
  2. İnşaat Bilgileri
  3. Mermer Silimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Mermer Silimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

featured


Mermer Silimi Nedir?

Mermer Silimi; pas, leke ve yağ tutmuş, hasar görmüş mermerlerin yüzeyin doğal dokusuna zarar verilmeden, profesyonel teknik araçlarla kimyasal olmayan maddeler kullanarak yüzeyin aşındırılması ve temizlenerek restore edilmesi, temiz ve parlak bir görünüm kazandırılma işlemidir. Bu nedenle çevre dostu, uzun ömürlü ve ekonomik zeminler elde edilir.

Mermer silimi parlatma uygulaması, mermer yüzeyin kullanım sıklıklarına göre belli aralıklarda yapıldığı zaman, yenilenmiş ve parlak bir görünümü devamlı şekilde muhafaza edilmesini sağlar. Mermer silim uygulaması genelde yeni biten projelerin son kısmında teslim süreçlerinde veya eski binaların yıpranan, eskimiş, cilası bozulan zeminlerin restore edilmesinde çok büyük rol oynamaktadır.

Mermer Silim Nasıl Yapılır?

Mermer, ne kadar dayanıklı bir yapı malzemesi olsa da gözenekli yapısı nedeniyle, zamanla kirleri ve lekeleri sünger gibi içine çekmektedir. Mermer silim hizmetleri, canlılığını yitiren yüzeylere parlaklık kazandırmak için uygulanan profesyonel bir işlemdir. Mermer silim ve yüzey parlatma uygulamaları ise; yüzeylerdeki çizikleri, lekeleri, çatlakları matlaşmayı ve aşınmayı gidermenin en iyi yoludur. Problemsiz bir mermer silim uygulamasının en iyi yolu, cilalama işlemi yapacak teknik ekibin, işlem yapacağı yüzeyde kullanılan mermerin cinsi, döşenme şekli ve yüzeyin son durumu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olması, kısaca profesyonel bir ekibin olması gerekir. Aksi halde, yüzey üzerinde yapılacak yanlış veya eksik bir işlem, yüzeyin istenilen seviyede olmasını engelleyeceği gibi, yüzey yapısının onarılması zor şekilde bozabilmektedir. Özellikle mermer parlatma ve silim işlemlerinde kullanılan ekipman ve malzemelerin önemi bu noktada çok büyüktür. Çünkü mermer, asitsel içeriği ve gözenekli yapısı bulunan ürünlere karşı alerjisi olan bir taştır. Kullanılacak kimyasallar işlemler ve seçilecek kazıma elmasları yapılacak taş türüne göre ayarlanması gerekir.

  • Zemin Keşfi

Zemini keşfederek yüzeyde bulunan çizikler, lekeler, aşınmalar, kırılmalar ve diğer deforme olmuş yüzeyler ve derinlikleri tespit edilmesi gerekir.

  • Yöntemlerin Belirlenmesi

Zemin keşfinde tespit edilen raporlar doğrultusunda parlatma, temizleme ve cilalama gibi hangi silim yöntemlerinin uygulanacağı belirlenmektedir.

  • Ekipmanların Tespiti

Silim hizmetinin bu aşamasında, belirlenen yöntemler için kullanılacak olan ürünler ve cihazlar belirlenir.

  • Demo Çalışması ve Uygulama

Tüm bu hazırlıkların sonucunu görülmesi için belli bir alana demo uygulaması yapılır ve sonucu bir sonraki aşamayı belirlemektedir. Demo çalışmasından elde edilen sonuç memnun edici olursa uygulamaya başlanır. Demo çalışması istenilen seviyede değilse, tatmin edici seviyeye gelene kadar demo çalışması yapılır ve en iyi çalışmaya göre uygulamaya geçiş yapılır.

  • Uygulama Sonrası Kontrol

Uygulama sonrasında mermerin yüzeyi ve durumu incelenir ve son kontrolleri yapılır. Uytaş restorasyon bu gibi uygulamaları profesyonel bir şekilde gerçekleştirmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.uytasrestorasyon.com.tr/ linkine göz atabilirsiniz.

Bu içeriği faydalı bulduysanız, sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak daha fazla kişinin faydalanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca eklemek veya düzeltmek istediklerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Böylece fayda değeri daha yüksek bir içerik oluşmasına siz de katkı sağlayabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap