İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Arşiv
  3. 2013 Yılı İnşaat Mühendisi Maaşları

2013 Yılı İnşaat Mühendisi Maaşları



Bu sayfadaki bilgiler güncelliğini yitirmiştir.En Güncel  İnşaat Mühendisi ve Mimar Maaşları için Tıklayınız

 

 

 

Çalışma Alanı ve Pozisyona Göre Bazı Maaş Örnekleri:

 

Büro : 1500 – 4000 TL

Şantiye Şefi : 3000-5000 TL

Saha Mühendisi: 1500-2500 TL

Yapı Denetim : 1000-2500 TL

Devlet: 2013 mühendis maaşı ( büro-1/4) : 3 bin 394 TL:  KAYNAK  )

Asgari brüt ücreti 2.700 TL ( http://www.insaatgundemi.com/muhendis-mimar-ve-sehir-plancilari-icin-2013-yili-asgari-ucreti-belirlendi.html)

Not: Bu maaşlar sadece örnektir. Çalışma alanı ve şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Yurtiçi maaş miktarları dikkate alınmıştır.

 

Geçmiş yıl maaşları için tıklayınız : https://www.aykutozdemir.com.tr/insaat/2012-insaat-muhendisi-maaslari-2.html

 

Bu içeriği faydalı bulduysanız, sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak daha fazla kişinin faydalanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca eklemek veya düzeltmek istediklerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Böylece fayda değeri daha yüksek bir içerik oluşmasına siz de katkı sağlayabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap

Yorumlar (33)

  1. Aykut bey iyi akşamlar uzun süredir blogunuzu takip ediyorum ve çok faydasını gördüm.
    Fikirlerinizi önemsiyorum bu sebeple yapı denetim ile ilgili dusuncelerinizi merak ediyorum.
    Okuldan sonraki ilk isim olacak ve istanbulda olacak. Beni korkutan ıstanbul gibi büyük bir şehir olması kendimi geliştirmede vs. bana katkısı ne olur mu nelere dikkat etmem gerekir dusuncelerinizi yazarsanız çok mutlu olurum

    • Merhabalar

      Değerli ve güzel yorumun için teşekkür ederim.
      Yapı denetim ile ilgili böyle bir soru sormanın nedeni, “yapı denetim firmalarında kendini geliştiremezsin” şeklinde duyum almandan dolayıdır diye düşünüyorum. Yanlış. Hangi iş olursa olsun bir tecrübe edinirsin öncelik ile bunu bil. Ne kadar verimli çalışacağın, hangi konuda ne kadar çok terübe edineceğin çalıştığın firmaya değil pozisyonuna ve yaptığın işe bağlıdır daha çok. Önüne gelen evraklara imza atmaktan başka bir iş yapmayacaksan, evrak dışında bir iş de öğrenemezsin. Benim de yapıdenetim arkadaşlarım var, ofiste durdukları yok. Ya şantiyelerdeler ya belediyede. Hem sahayı öğreniyorlar hem işlerin kağıt üzerinde nasıl gittiğini. Kötü bir tecrübe mi ?

      Yapı denetimin kötü yanı genel anlamda maaşların düşük olması. Örnek vereyim saha mühendisi olarak 2000 tl ye işe gireceksen yapıdenetimde 1300-1500 tl arasıdır bu rakam. İstanbul’da olmasının zararı değil faydası olacaktır. Daha büyük işler göreceksin. Daha geniş bir sektörel çevresi edineceksin.

      Bol şans…

  2. ali ekber doğan 11 yıl önce

    merhaba aykut bey osmangazi üniversitesi inşaat mühendisliğinin inşaat sektöründeki yeri hakkında bilginiz varmı?

  3. maşallah 11 yıl önce

    merhaba aykut bey, ben maşallah doğanay 2011 maliye bölümü mezunuyum. haziranda maliye bakanlığında, maliye müfettiş yardımsı olarak 3000tl turnelerde dahil olursa yaklışık 3500tl ile başlicam. ‘ne alaka’ diyorsunuzdur ancak ben mimarlıkda okumayı istiyorum. yani sormak istediğim tekrar üni okuyup mimarlıkta başarılı olmak nekadar gerçekçi. bu konuda bi fikir ve öneriniz var mı?

    • Bu konuda sizi yanlş yönlendirmek istemem ancak kendi fikrimi söyleyeyim. Mimarlık zor bölümdür, ayrıca 4 sene gibi bir emek söz konusudur. Şuanki mesleğinizi icra etmeniz durumunda hayat düzeninizi kuracağınız yaşta, mimarlığı bitirip yeni mezun olarak piyasaya atılıp, iş arayacaksınız, tabir-i caizse piyasada sürüneceksiniz bir süre belki de. Yani ciddi bir zaman kaybı, bunun yanında bu süreçte hem 3500 ve zamanla artacak olan maaştan olacak hemde üstüne okurken masraf yapacaksınız, yani ciddi bir de maddi kayıp. Hayat düzenininzi oturtmakta belki de çok geç kalacaksınız.

      Benim fikrim bu yönde..

      Umarım sizin için en doğru kararı verirsiniz…

      Başarılar

  4. Hocam ben botaşta çalışan inşaat mühendisiyim net mayıs 2013 maaş bordrom 4.740tl, kardeşimde istanbul belediyesinde makina mühendisi onunda maaşı 3.600 tl civarında. Mühendis arkadaşlar değişik fırsatları değerlendirsinler, tek alternatifleri şantiyeler değildir.

  5. Sayın aykut bey, ben 12,sınıf öğrencisiyim ve inşaat mühendisi olmak istiyorum fakat şöyle bi soru kafama takıldı : bu sene ygs sınavına gırdığımde aldıgım puanla tahmini alıcagım lys paunı hesaplamalarıma göre 360 puanı geçmiyor dolayısıyla en iyi üniversiteler için yeterli değil. çevremdeki insanlara bu konuda danıştığımda hep negatif yönde yorumlar yapıyolar örneğin;o puanla inşaat mühendisi olursun fakat iş bulamazsın bulsan bile maaşı çok düşük olur dıyolar benım için maaşın hiç bi önemi yok bu mesleği sevdiğim için yapmak istiyorum. Sizden ricam şu; benım hedefim şimdilik süleyman demirel üniversitesi inşşat mühendisliği bölümü minimum olarak burası oldu ki bu üniversiteyi tutturdum ve inşaat mühendisi olarak çıktığımda rahat iş bulabilir miyim ne kadar zor olur ? bu konuda bi açıklama yaparsanız sevinirim tşkler.

    • Merhabalar

      İnşaatmühendisliğini herhangi bir üniversitede okusanız iş bulma konusunda sıkıntı çekmezsin. Ama gelecekte nerede, nasıl bir firmada olmak istiyorsun ? Hangi pozisyonda çalışmak istiyorsun ? Seçkin firmalar, referans, mezun olunan üniversite, mezuniyet derecesi gibi kriterlere de önem verebilirler. İnsan kaynakları politikasına göre değişiklik gösterse de genel olarak bu hususlara dikkat ederler çünkü piyasaya inaılmaz inşat mühendisi yetişiyor kaldı ki artık yapı öğretmenlerinin vs. inşaat mühendisliği konusunda önleri açılmakta. İnşaat sektörü geniş canlı bir sektör ancak dediğim gibi fazlasıyla inşaat mühendisi yetişmekte. Hal böyle olunca, çok düşük ücretlere çalışan, mühendislik dışında expertizlik, satış sorumlulugu vb. yapan, diplomasını kiralayan inşaat mühendisliği mezunları da var, bunun sebebi de bu fazlalık bence. Böyle olunca mühendis kendisini seçkin kılmak için + lara sahip olmalı. Bence mezun olunan üniversitede , hepsi değil evet ama bu artılardan birisi. Bence bu anlamda önemli.

      Peki mezun olunan üniversitenin gerek eğitim öğretim, gerek iş hayatında ne kadar önemi var ? Bu konudaki kişisel görüşlerim ile verdiğim cevapları bu linkten okuyabilirsin: https://www.aykutozdemir.com.tr/insaat/mezun-olunan-universitenin-onemi.html

      Senin kadar mesleğe hevesli ve geleceği konusunda özverili arkadaşın başarılı olacağndan eminim. Ayrıca gittiğin üniversitede iyi bir ortalama yakalayarak kafandaki üniversitelere geçiş imkanı da bulabilirsin. Yine blogumdaki Aykutca kategorisindeki diğer yazıları da oku, kafandaki başka türlü sorulara da cevap bulabilirsin, bazı şeyleri daha geniş açıdan görebilirsin.

      Başarılar dilerim.

  6. merhaba aykut bey ben 11.sınıf öğrencisiyim inşaat mühendisi olmak istiyom fakat kafama takılan bir soru var inşaat mühendisliği devletlenmi çalışıyor yoksa kendi işlerimi bide aylık maaşı ne kadardır

  7. öncelikle böyle bir bloğa sahip olup bir çok kişiye faydalı olduğunuz için tebrik ediyorum sizi…
    sorunum şu ki ailevi durumlardan dolayı dumlupınar üniversitesinde inşaat mühendisliği okuyorum. Burada verilen eğitimin nitelikli olduğunu duymam ve araştırmalarım ile burayı tercih ettim fakat genel olarak dpü denilince insanlar duraksıyor(olumsuz anlamda tabii ki)…hatta geçenlerde gördüğüm bir iş ilanında bir kaç üniversite ismi verilip buralardan mezun kişiler işe alınmayacaktır yazılmıştı ve dpü de dahildi buna. çok üzüldüm doğrusu. okulumdan ve eğitiminden memnunum ama geleceğim konusunda endişelerim oluşmaya başladı sizce mezun olduğumda nasıl bir inşaat mühendisi olmalıyım ki insanların kafasındaki bu tabuları yıkayım???

    not:özel olarak sormak istediklerimde var e-posta adresinizi nereden bulabilirim
    şimdiden teşekkürler
    endişelerimi gidermeniz umuduyla

    • Merhaba

      Mezun olduğunuzda, iş hayatına atılacak kadar donanımlı olmanız yeterli. Mühendislik bilgi ve becerisi, sosyal ve kültürel yeterlilik, özgüven. Bu altyapıyı sağladıktan sonra, iş hayatının getireceği tecrübeleri de kazanarak iyi bir mühendis olabilirsiniz. Aykutca kategorisinde pek çok makale var. Bunlar size bu altyapıyı oluşturmanızda yol gösterecektir.

      a.ozdemir2281@hotmail.com.tr mail adresinden bana ulaşabilirsiniz.

      Başarılar dilerim

  8. Merhaba hocam ben bu sene mezun oldum.Puanim yıldız teknik inşaat i tutuyor fakat herkes piyasada çok inşaat mühendis var diyor mezun olsan is bulamazsın diyorlar maasida o kadar iyi değil diyorlar sizce söyledikleri doğru mu yardımcı olursanız sevinirim cok sağolun.

    • Evet piyasa çok mühendis var çünkü çok iş var. YTÜ de seçkin bir üniversite umarım yazmışsındır. Maaş şartları tüm mühendisler gibi başlangıçta biraz düşük ancak zamanla gayet iyi şartlarda çalışabilirsin. ODTÜ, İTÜ, YTÜ bunlar iyi üniversitelerdir, diğer üniversitelere göre iş bulma ve de kaliteli iş bulma imkanın daha yüksektir.

  9. selçuk çelik 10 yıl önce

    Aykut bey ben kocaeli universitesi insaat muhendisligini kazandim ayni zamanda polisligo de kazandim hangisini tercih edicem hakkonda tereddutlerim var insaat muhendisi burfaki bilgilere gore 3 bin tl ortalama maas aliyo pois olunca da ben aylik 3 bin tl maas alicam birinde 2 yil okucam birisinde ise 5 yil sizce ne yapmam lazim bana fikirlerinizi soyleyebilirmisiniz?

    • Mesleğe sadece para gözüyle bakarsan ne oldugunun bi önemi yok. İkisi çok alakasız bambaşka meslekler öncelikle hangisini istiyorsun iş olarak, polis ne iş yapar mühendis ne yapar onu sorgulamak lazım. Üniformalı, bir silahlı güe bağlı mı kalmak istiyorsun yoksa sivil mi yaşamak ? Bu bile çok öenmli bir ayrım hatta senin için en önemlisi.

      Para konusuna gelince, ayda 1500 tl kazanan inşaat mühendisi de var, 50000 tl kazanan da.

      Başarılar

  10. Merhaba….
    Aykut bey ben 12.sınıf öğrencisiyim ankara gazi üniversitesine inşaat üniversitesine puanım yeterli ama inşaat mühendisliği hakkında pek olumlu yorumlar alamıyorum sizce gazi üniversitesi inşaat mühendisliğini kazanırsam geleceğim açısından yararlı olur mu
    Yardımcı olurmusunuz?

    • Merhaba

      İnşaat mühendisliğine dair ne gibi yorumlar alıyorsun mesela?

      İnşaat mühendisi olunca geleceğin iyi ya da kötü olacak diye bir garanti veremeyiz. Bu senin çalışmana, tercihlerine, çevrene, sektörün sana çıkaracağı iş fırsatlarına ve senin bunları ne kadar değerlendirebileceğin gibi parametrelere bağlı. Ama şunu söyleyebilirim, yurtiçi- yurtdışı iş imkanı en çok olan mesleklerden birisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir