İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Mimarlık
  3. Başarılı bir mimar veya inşaat mühendisi olmanın 10 muhteşem yolu

Başarılı bir mimar veya inşaat mühendisi olmanın 10 muhteşem yolu

featured


Başarıya giden yol çiçekli olmasa da hep dikenlerden oluşmaz.Mimarlar, inşaat mühendisleri ve diğer yan disiplinler için başarılı olmanın 10 muhteşem yolunu her ne kadar ben de eksiksiz yapamasam da sizler için paylaştık.

İşte mimarlar ve inşaat mühendisleri için başarılı olmanın yolları;

10.)Proje veya inşaat uygulamalarında zamanında ve eksiksiz teslim başarının anahtarıdır.

Mimari proje ofisleri için nitelikli işlere imza atmak, daha fazla müşteri kazanmanın en güzel yoludur.Yani belki ironik gelebilir ama çok proje yapmanın sırrı daha çok proje yapmaktır.

Aslında sebebi aşikar, mimari proje ofisleri ne kadar işi müşteri memnuniyetiyle tamamlarsa o kadar fazla proje yapacaktır.Dolayısı ile genişleyen çevresi yeni projeleri beraberinde getirecektir.

9.)Sektördeki gelişmeleri takip etmek ve bunlara ayak uydurmak

Yapı sektöründe neler yaşandığını , mimarlık ve inşaat dünyasındaki haberler ile Türkiye’den ve Dünya’dan son trendleri mutlak surette takip etmeniz de büyük avantaj sağlayacaktır.

8.)En son tasarım ve çizim programları, modelleme teknikleri gibi işin mutfak kısmına özgü şeylere daha fazla hakim olmak.

Bu mimar veya inşaat mühendisi ile paralel disiplinler için vazgeçilmez bir parçadır.Neticede teknoloji artık gelişti ve insanlar daha fazla kabiliyetleri bir arada sunabilen yetkin teknik personellere istihdam etmek istiyor.

7.)Yapı ve inşaat sektöründeki etkinliklere katılmak

Bunun diğer karşılığı 9. Maddede belirttiğim gibi aslında güncel kalmaktır.Bu işe yıllarını vermiş alanında uzman kişilerin bu tip etkinlikleri takip ettiği ve kaçırmadığını bilmeniz faydalı olacak.

6.)Herşeyi bilip, sadece tek bir şeye odaklanmak.

Ünlü Türk Sinirbilimci Prof.Dr. Sinan Canan aslında herşeyi özetleyen bir şey söylemişti yıllar önce bir tv programında; ‘’insan beyni hayat boyunca sadece tek bir şeyle ilgilenmek için fazla karmaşık!’

Bu kendinizi bir alana saplayıp o alanda kalın anlamına gelmiyor, aksine herşeye hakim olmak için yırtının, ama bir konu üzerinde uzmanlaşmaya çalışın anlamına geliyor.

 

5.)Projeciler için şantiye, şantiyeciler için projeler korku tüneli haline gelmemeli

Bilirsiniz işte, korku tünelinde ne zaman ne çıkacağı belli olmaz ve tünele giren kişi çıkacak hemen herşeyden korkar..Başarılı bir mimar veya inşaat mühendisinin durumu böyle olmamalıdır.Konusunda ihtiyaç duyacağı şeyleri bilmeli ve çalışmalarını bu doğrultuda yapmalıdır.

4.)Yönetmelikler ve bürokrasi bir mimar veya inşaat mühendisini yıldırmamalı!

İmar yönetmeliği, projeler, şantiyeler ile alakalı tasarım ve uygulama konuları da dahil olmak üzere bu mimarlık sitesi gibi pek çok faydalı kaynak özellikle internette yer alıyor.Bunlardan da mutlaka faydalanmak gerek..

3.)Diğer disiplinler hakkında da bilgi sahibi olmalıdır

Yani bir mimar inşaat mühendisliği ve bir inşaat mühendisi de mimarlık hakkında yeterli bilgilere sahip olmalıdır.

2.)Akademik kariyer ve yüksek lisans konusu da önem arzetmektedir.

1.)Mesleki araştırmalar ve analizler ile ar-ge konusu da çok önemlidir.

İnşaat mühendisliği, mimarlık hakkında araştırma yazıları , tasarım teknolojileri, sunum araçları gibi konuları da mimarlıkla ilgili yazılar ve çeşitli kaynaklardan takip etmenizde fayda var.

 

Bu içeriği faydalı bulduysanız, sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak daha fazla kişinin faydalanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca eklemek veya düzeltmek istediklerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Böylece fayda değeri daha yüksek bir içerik oluşmasına siz de katkı sağlayabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap