İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. İnşaat Malzemeleri
  3. Neden Çelik Konstrüksiyon Binalar Tercih Edilmelidir?

Neden Çelik Konstrüksiyon Binalar Tercih Edilmelidir?

featured


Çelik konstrüksiyon binalar, sıradan metal barakalardan bu yana uzun bir yol kat etti.

Geçmişteki metal binaları düşündüğünüzde, arka bahçenizde yer alan mütevazı bir barakanın görüntüsü gözünüzün önüne geliyor olabilir. Bilirsiniz işte – yıllar önce bir hırdavatçı dükkanından satın aldığınız ve kendinizin monte etmesi gereken dayanıksız, ucuz bir model.

Kendinize bir iyilik yapın ve o görüntüyü aklınızdan söküp atın. Metal bahçe barakaları bile, önceden tasarlanmış metal binaların günümüzde üretilmekte olduğu yöntem sayesinde uzun bir yol kat etti. Günümüzde, metal üzerinde kullanılan yapı kalitesi ve kaplamalar her zamankinden daha iyi kalitede ve metal, perakende mağazaları, otomobil bayileri, antrepolar, ofis kompleksleri, arenalar, depolama binaları ve çok daha fazlası gibi çeşitli projeler bünyesinde en çok tercih edilen yapı malzemesi olarak gittikçe daha da ön plana çıkmakta.

 

Çelik Konstrüksiyon Yapı Tercih Nedenleri

1- Metal bütçemiz için uygundur

Herhangi bir inşaat projesi gibi, metal bina fiyatları da binanın büyüklüğüne ve yapısına, mevcut veya yeni bir temel üzerine kurulup kurulmayacağına, izolasyon yapılıp yapılmayacağına ve ne tür “ekstralar” ekleneceğine göre belirlenir. Tasarruf edeceğiniz şey, metalin kendisinin maliyetinin yanı sıra prefabrik metal binaları inşa etmek için gereken zaman ve işçilik olacaktır.  Metal bileşenlerin değiştirilmesi daha ucuzdur ve gelecekte daha fazla alana ihtiyacınız olması durumunda, önceden tasarlanmış binaların yenilenmesi ve genişletilmesi daha kolay ve daha ucuz olacaktır.

Metal yapıları inşa ederken göz önünde bulundurulması gereken diğer faktörler şunlardır:

  • Daha fazla tasarım esnekliği
  • Daha hızlı yerleşme imkanı
  • Düşük bakım maliyetleri

 

  1. Metal güçlüdür

 

 

Metalin güçlü olmasının bilimsel nedenine bakacak olursanız, bilmelisiniz ki metalin gücü temel olarak kimyasal bileşimine dayanmaktadır. Moleküler olmayan bir malzeme olarak metal, bir elektron denizi içerisindeki pozitif iyonlardan oluşmaktadır ve bu durum da parçacıkların birbirine sıkı bir şekilde tutunmasına neden olur. Fiziksel özellikleri nedeniyle yaygın olarak kullanılan metal, yüksek bir erime noktasına sahiptir ve elektriğin yanı sıra ısı iletimi için de iyidir. Metalik çeliği oluşturan demir ve karbon da dövülebilir niteliktedir ki bu durum metali yapı faaliyetleri için mükemmel hale getirir.

 

  1. Metal dayanıklıdır

Hiç ahşaptan yapılmış bir havaalanı hangarı gördünüz mü? Çelik konstrüksiyonun ticari ve endüstriyel yapılarda popüler bir seçim olmasının bir nedeni var. Aşırı ısı ve soğuğa, sert rüzgarlara, termitler gibi zararlılara ve diğer şiddetli hava koşullarına ve çevresel kaynaklı hasar vericilere karşı koyabilen sağlam bir malzemedir.  Çürümeye, paslanmaya, aşınmaya ve korozyona dayanıklı boya ve kaplamaların da dahil edilmesiyle, metal binalar daha uzun bir yaşam döngüsüne sahip olmaktadır ve kapsamlı bakım gerektirmeksizin on yıllarca ayakta kalabilirler.

 

  1. Metal sürdürülebilirdir

Yerkabuğundaki en güçlü doğal elementlerden oluşan metal, teknik olarak yenilenebilir bir kaynak olmayabilir, ancak bu sürdürülebilir olmadığı anlamına gelmez. Bunun nedeni, metalin geri dönüştürülebilir olmasıdır ve ilk kullanımdan sonra metal hala ilk günkü değerini korur. Metal geri dönüştürüldüğünde, kalitesinde hiçbir kayıp olmaksızın hala güçlü ve dayanıklı olacaktır. Geri dönüştürülmüş metal genellikle bileşenleri üretmek amacıyla önceden tasarlanmış metal yapılarda kullanılır. Çelik konstrüksiyon kullanarak yapıların inşaasında daha az malzeme gerekeceğinden, bu durum daha az inşaat atığının ortaya çıkmasına neden olur; dolayısıyla da bu metali çevre açısından kazan-kazan statüsüne getirir.

Bu içeriği faydalı bulduysanız, sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak daha fazla kişinin faydalanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca eklemek veya düzeltmek istediklerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Böylece fayda değeri daha yüksek bir içerik oluşmasına siz de katkı sağlayabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap