1. Ana Sayfa
  2. İnşaat İş İlanları ve Kariyer İpuçları
  3. Bayan İnşaat Mühendisi Olmak

Bayan İnşaat Mühendisi Olmak

bayan inşaat mühendisi


bayan inşaat mühendisiBayan İnşaat Mühendisi Olmak

Merhaba arkadaşlar. Bu yazıya ulaştıysanız; anlaşılan inşaat sektöründe bayan inşaat mühendisi olarak çalışma konusunda bir takım kaygı ve korkular barındıran, henüz tercih aşamasındaki bir aday ya da çiçeği burnunda lisans öğrencisisiniz.  Bu yazıdan çıkarken, tüm bunlardan kurtulmuş olacaksınız merak etmeyin :)

Aslına bakarsanız bu yazıyı bir bayan arkadaşın yazması daha mantıklı olacaktı ancak, bu konuda o kadar çok soru geliyor ki; sanırım kendileri bu konuda biraz tembel :O Evet ama sen nereden bileceksin demeyin. En başta eşim İnşaat Mühendisi :) Sektörde de birlikte çalıştığım, mevcut ve eski iş yerlerimde de pek çok bayan iş arkadaşım oldu. Bu şekilde yakın izlenimlerden ve aşağıda yer vereceğim alıntılardan faydalanarak size fikir vermeye çalışacağım.

Bu soru işareti, inşaat mühendisliğine özel değil. Elektrik, makina gibi erkek nüfusun ağır olduğu pek çok mühendislik dalında aynı soru işareti var.  Kontejanlara bakılırsa erkek kontejanı bayanlara oranla daha fazla. Buradan çıkarılan ilk yanlış ön yargı : “Demek ki bayanlara çok uygun değil, tercih edilmiyor.” Yahu tam tersi! Uygun olmadığı için kontejanlar az değil; asılsız kaygılardan ötürü tercih edilmediğinden dolayı kontejanlar az. Bayanlar tarafından az tercih edildiğinden, taban puan dengesini korumak adına erkek kontejanları yüksek oluyor. Arz-talep meselesi, Kontejan mevzusu bu yani :) Aynısı hemşirelikte de söz konusu. Sırf adından dolayı kadın sağlıklı sayısı erkeklere oranla çok daha fazladır.

Sağda solda bayanlara göre mühendislikler şeklinde başlıklar görüyorum. Bayanlara göre mühendislik diye birşey yoktur. Karaktere göre meslek vardır. Nasıl yani?

Karaktere Göre Meslek

bayan inşaat mühendisi

Bu konu tüm mühendislikler için geçerlidir. Ben kendi bildiğim alandan örneklerle açıklayacağım. İnşaat mühendisinin çalışabileceği onlarca iş kolu var.  Öncelikle  Özel-devlet, saha-büro gibi ana yol ayrımları var. Diler özel sektörde kariyer yapabilir, dilerseniz devlet memurluğunu tercih edip kamuda çalışabilirsiniz. Bunun farklılıkları ile ilgili de şu yazıma bakabilirsiniz : Özel mi Devlet mi ?  2 alanda da, şantiye mühendisi olarak sahada veya teknik ofis mühendisi olarak büroda çalışabilirsiniz. Veya satış mühendisliği gibi alanları seçip sürekli seyahat&görüşme halinde olabilir, yapı malzemeleri alanını seçip laboratuvar, arge merkezleri gibi alanlarda çalışabilirsiniz. Dediğim gibi onlarca farklı iş kolu var, inşaat mühendisi olarak seçim şansınız çok fazla. İnşaat mühendisliği çalışma alanları ile ilgili daha fazla bilgi için de şu yazıma bakabilirsiniz: İnşaat Mühendisliği

Peki bu alanlar neye göre seçilir. Konum, maaşlar, kariyer beklentileri… bu liste uzar gider. Ancak listede önemli bir yere sahip olan bir etken var: Karakter. Her mesleğin, her çalışma alanının kendine göre gerektirdiği ve o alanda başarılı olmak için sahip olmanız gereken karakteristik özellikler vardır. Yukarıda paylaştığım Özel mi Devlet mi? başlıklı yazımda, kamu çalışanı ile özel sektör çalışanı arasındaki karakteristik farklılıklara değinmiştim. Bir örnek daha vermek gerekirse, şu yazımı okuyarak şantiyecilik için gerekli kişisel özellikleri görebilirsiniz. Yani burada esas mesele bayan şu işte çalışabilir mi değil, bir insanın karakteri o iş için uygun mu? Örneğin şantiye mühendisliği bana göre değil. Benim yapım ve yaşam beklentilerimden uzak. Bunu fark ettim ve 2 yıllık tecrübeden sonra teknik ofis alanına  yöneldim. Şantiyede çalışan bayan mühendisler de gördüm. Gayet de çalışabiliyorlar. Sonuçta konu erkek veya kadın olmak değil, şantiyeci olabilmek :) Aynısı her alan için geçerlidir. Satış mühendisliği denilince ilk akla gelen genelde bayan mühendisler oluyor. Halbuki alakası yok. Olay ikna kabiliyeti ve insan ilişkileri. Bu karakterde başarılı olan herkes satış mühendisi olabilir. Erkek satış mühendisi sayısı da oldukça fazladır.

Özetleyecek olursam,  inşaat mühendisliği bayanlar için uygun mu sorusu yanlış bir soru. Karakterim inşaat mühendisliğinin hangi alanı için uygun? şeklinde sorular sorarak meslek seçiminde bulunmalısınız.  Bayanlar inşaat mühendisi olabilir mi ? Bal gibi de olur. Şantiyeci olur mu? Tabi ki de olur. Yeter ki toplumdaki tabuyu kıracak cesaretiniz olsun. Bir de demir ızgaralarda yürüyün yeter :)  Makine, elektrik mühendisi olabilir mi ? O alanlara ilgiliyseniz elbette olur. Mesleğin cinsiyeti yoktur, karakteri vardır.

Peki bayan inşaat mühendisi maaşları ne durumda? Bu da çok gelen sorular arasında. Maaş cinsiyete göre fark etmez. Bu konuda genel maaş sıkalaları için şu yazıma bakabilirsiniz : Mühendis Mimar Maaşları

İnşaat Fakültesinde Bayan Olmanın Zorlukları

bayan inşaat mühendisi

Üniversite sıralarını düşünüyorum da, bayan arkadaşların çok da zorlandığını düşünmüyorum. Bu tür dedikodular gözünüzü korkutmasın.  Eğer 50 kişilik anfide 4 kızdan birisi olmak sizin için korkutucu ise, yukarıda bahsettiğim tabuları yıkamadınız demektir; o zaman diyebileceğim pek bir şey yok.  Şu kadarını söyleyebilirim. en büyük 2 korkunuzdan birisi  kantinde batak veya langırt oynayan erkeklerin küfür sesleri ( zamanla sizde o kıvama geliyorsunuz) bir de yazınız güzel olduğu için sizden ders notu dilenen erkek arkadaşlarınız :)

İnşaat Sektörü İş Hayatında Kadın Olmanın Zorlukları

İnanın bana, Türkiye’de kadın olmanın zorluklarının ötesinde değil. Tam küfürlü bir söz söylenecekken ortamda bayan olduğu için susulur :) Ortamda cinsiyet konusunda yaratılacak tek fark budur. Profesyonel iş hayatı sonuçta. Hiç bir zorluğu yok. Kadın F-16 pilotları yetişiyor askeriye gibi erkek yoğunluğunun çok fazla olduğu ortamlarda bile :)

Önerilen İçerik :   ENKA İNŞAAT İNSAN KAYNAKLARI PLANI

Şantiyeci Bayan Mühendisler

bayan inşaat mühendisi

Ahmet ustayla geyik yapabiliyor, pompacıya bas şu betonu diye bağırabiliyor, 20. kat tabliyeyi teslim alırken aşağı bakabiliyor ve korkmuyor, telsizde küfür duyunca yadırgamıyor, toz duman kiri çok takmıyor, topuklu ayakkabıda ısrarcı olmuyorsanız sorun yok demektir.  Yukarıda bahsettiğim gibi, karakter meselesi.

İnşaat Blogu Facebook sayfamızda sorduk : 

“Arkadaşlar lütfen sadece bayan arkadaşların cevabını bekliyoruz!

Pek cok genç bayan ozellikle insaat muhendisligi ve teknikerligi adayi arkadastan mesaj geliyor. Sektöre yonelik, bayan olmaktan dolayi korkulari, kaygıları var. Sizlerin yorumlarina ihtiyaçları var.

Mesleğiniz- İnşaat sektöründe bayan olarak calismak hakkindaki düşünceleriniz, size göre varsa dezavantajları. Vs. Görüşleriniz nelerdir?”

İşte Gelen Cevaplar

Sevinç Büyükakçalı Merhabalar, Ben insaat muhendisiyim. Oncelikle bu meslek adi altinda cok fazla alanda calisabilirsiniz. Hangi alanda calisirsaniz calisin sektor cok cetin. is hayatina girdiginizde ekstra zorlanacaginizi temenni ederim. Fakat bu sektorde hangi meslek tanimina tabi olursaniz olun zorlanacaginizi bilin. Bir kere guclu bir karakteriniz olmasi sart. En onemlisi is saatlerinde hic birseyi kisisel algilamamak. Ister sahada olun ister ofiste cogu is emir komuta gitmek zorunda. Alinganliga yer yok. Ama sunu da bilin bu meslek erkekler icinde cok zor o yuzden bayanlar kendinizi kotu hissetmeyin.Sunun farkindayim ki sektorde Insaat Muhendisi Bayanlara deger var. Herkese hayatta basarilar. Iyi aksamlar.

Mehtap Sarıtaş Her iş zor da benim yaşadığım en büyük sıkıntı arkadassiz olmak.erkekler iyi kötü aralarinda bi muhabbet kurabiliyor ya da iş bitince arkadaşlıkları bi ihtimal devam edebiliyor ama bu bizler için pek geçerli olmuyor.yani iş arkadaşlarımızla bekar da olsa evli de olsa farketmez iş bittikten sonra kalfalar hariç pek kimseyle gorusemiyo insan.ben neredeyse 11 yıllık mühendisim 10 yılı sahadaydim 1 yılım ofiste geçti ve durum benim için bu.arkadassiz ve uzun çalışma saatlerinden dolayı asosyal olup çıkma ihtimaliniz var veya benim gibi işçilerle ve kalfalarla arkadasliginiz diğerlerine göre daha fazla olabilir.bir de sizin veya sahanızda sizlerle birlikte çalışan diger şirketlerin sizden daha aşağıda olan beyaz yakalilarinin hedefi olabilirsiniz.haritaci veya muhasebeci fix menudur!!!tamamen eziklik psikolojisiyle en ufak bir açığını yakalamaya çalışan salaklarla aynı ortamda çalışmak gibi durumda kalabilirsiniz.yoksa mükemmel ve çok zevkli bir mesleğimiz var.sacma sapan müteahhitleri ve çalışıp da para alamama olaylarina pek girmiyorum çünkü bu sektörün genel sorunu

Merve Altun Sıkıldım artık bu soruyu görmekten mesleklerin cinsiyeti yoktur. Uygunluğu vardır. İnşaat mühendisliğide bir bayanın yapabileceği bir meslektir.

Müzeyyen Ilerten Önemli olan bilgi ve uygulama bilgisi. Bunlar tamamsa tamamsindır. Gerisi boş şeyler. Çalışırken sen varsın. Kadın ya da erkek diye bir şey yok. Bilirsen dik durursun. O zaman herkes saygı duyar.

Betül Küçüker Bahçivanoğlu Mezun oldum olalı şantiyelerdeyim insanlarla uğraşmak o kadar zorki mesleğimi severek yapıyorum ama bazen çileden çıkarıyorlar ??

Esra Tulu Bayan icin oldukca zor bir meslek.ozellikle santiyede calismak,calisanlarla ugrasmak sabir ister.cok iyi dusunup karar vermeliler.

Meryem Taşbaşı İskeleler..Çoğunlukla gittiğim şantiyelerde iskelelerin sağlamlığı yok denecek kadar az her an bir problem olacak diye konsantre olamıyor insan.

Güllü Çalık En doğru kararı vermişim diyorum kendim için bu bölümü okuyarak her bayana tavsiye ederim.

Konuyla ilgili olarak Sanal Şantiye facebook sayfasındaki kadın mühendislerce yapılan aşağıdaki yorumlarda size fikir verecektir :

 

Newal Acaban yaklaşık 6 aydır inşaat mühendisiyim.okuması zor olan bölümümüzün çalışması çok keyifli özellikle de sahada ama bunun çok zorluğu var bayan olduğun için ilk etapta.. ilk zamanlarda sıkıntı yaşanabiilir.Lakin hayalinse benim gibi bu meslek dalı harika bir meslek çalışma alanıda gayet çok tavsiye ederim

Neslihan Uğur iş alanı geniş yalnız maaşlar çok düşük e birde bayan olunca tüm herşeyi göze almak zorundasın güçlü bir karakterin varsa sözünü dinletirsen inşaat mühendisi olabilirsin

Sevgi Demirkiran İpek İnşaat mühendisi olma duygusu süper ama bol bol kpss çalış atan ozel sirketlerle ugrasma sakin istisnasiz butun patronlar seni hem muhendis hem teknik ressam hem sekreter hem cayci hem yemekci hem satisci olarak kullanmak istiyor.Cevren yoksa sirket kuramayacaksan devlette istemiyorsan sakin okuma kendini patron sanan cahil eziklerle karsilasirsan mesleginden sogursun…

Tülin Emir Kaleli Ben iki yıl özelde sahada çalıştım bayan olduğum için işçilere söz geçirmek oldukça zordu berbat günlerdi. şimdi üç yıl oldu devletteyim daha rahatım ama yinede müteahhitlerle uğraşmak zor bayan olduğun için erkeklere olan yaklaşımlarından farklı yaklaşıyorlar. Sözlerini geçirebileceklerini sanıyorlar hoş sadece sanıyorlar. Iki çocuk annesi olarak ÖĞRETMEN olmadığıma pişman oldum. Her zaman bekar kalıp rahat çalışamıyorsun ileriyi de düşünmek Lazım . Başarılar.

Neslihan Berşe Gönül verdiysen gel bu mesleğe bence muhteşem ama bir bayan olarak zorlukları yok diyemem karakterde bitiyor her türlü yaparsın .

Çağlar Kubbe Ben ilkokul mezunu 20 yıllık şantiyeciyim söz dinletemezsin bayan için zor maaş düşük diyen arkadaşlara katılmıyorum okul dönemi kendini iyi yetiştirmek önemli özellikle staj ları şantiyede yapmanızı tavsiye ederim siz donanımlı olun yeter

Yesim Nar Ünsal 14 yıllık bayan inşaat mühendisiyim. Hep sahadaydim, Cumartesi pazar çalismayi, yeri geldiğinde gece 1 e kadar beton nobetinde kalmayi goze alamazsan projeci, kesin hesapci yada devlet memuru olursun. Benden abla tavsiyesi en az 3 yıl sahada çalışman, böylece kesin hesapta projecilikte daha başarılı olursun.
Nilgün Atabay Bana göre eğer bir şekilde mühendislik okumayı tercih etmişsen ve bir diploma alabilmişsen sen bir adaysın, istersen proje müdürü istersen şantiye mühendisi hepsini yapabilirsin. Bayan olarak her işte olduğu gibi bu iştede zorlanabilirsin. Önemli olan yaptığın işi sahiplenmek ve yapabileceğine inanmaktır. Başarmak istiyorsan kendine inanmalısın
11 yıl şantiyede çalıştım. Zor olsada beni kabul ettiler, tüm çalışanlarla son derece seviyeli diyaloglarım oldu. Hepsinden çok şey öğrendim, çok şeyde öğrettiğime inanıyorum.Bir ekip işidir Mühendislik

Muhammed Sıddık Çetin şantiye bir bayan çin gerçektem dezor gerçekten, projecı falan olmayı düşünüyorsan ya da devlette çalışmayı düşünüyorsan oku derim, okuması öyle kolay değil tüm mühendislikler için geçerli bu, benim sana önerm bu yonde

Hüseyin Özkıraç Okumakta sıkinti yok ama santiye dusunuyorsan okulda ogrendiginle alakasi yok.. yeninoldugun icin taseron firmasinda basliyacaksin ve her isi sana yikacaklar 2 senedir bana yaptiklari gibi maasda dusuk degil cogu kisiden fazla kazaniyorsun saha zor vudunun elverislinolmasi lazim sabahtan aksama kadar her isi kontrol etmen.. isin acikcasi yaptigimiz muhendislik falan degil olay tamamen ticarete donusmus durumda kime nekadar cok para kazandirirsan en iyi muhendis sensin… isi pahaliya alip en az malzeme ve iscilik gidecek sekilde ayarliyorsun bir nevi yonetici ben cok hevesliydim ama hevesim kirildi beklentim daha farkliydi bunada sukur

Oğuz Oğuzoğlu Kolay iş yok. Ama bir seviyeden sonra temiz, düzgün, hergün her projede zamanla yarışmadığın, altında yüzlerce adamın sağlığı, parası, geldisi, gittisi, sigortası, iş güvenliği düşünmeyeceğin bir meslek istiyorsun. En önemlisi ve kimse vurgulamamış, para kazanmak amacıyla yaptığın iş için ‘bilerek ve isteyerek adam öldürmeden yargılanmak ‘ da var. Her mesleğin sorumluluğu vardır ama inşaat mühendisleri çok daha ağır sorumluluklar taşır. Hayat senin, gelecek senin. Başka seçeneklerin de vardır. Hepsini koy önüne ve pişman olmayacağın kararı ver.

Semra Tığ Ben bir yillik insaat teknikeriyim. Bu zamana kadar her isi yapmistim ama santiye kadar keyifli ve sorumluluk alabilecegim bir is hic olmamisti. Bayanlar ilk onceleri santiyede calismak icin tereddut ediyor ama korkulacak hic bir sey yok. Zamanla onlardan biri oluyorsun. Tavdiye ederim. Santiye candir

Semra Tığ Bu arada santiyedeki ustalara laf atan edepsizler.! Ben cizimciyim santiye hakkinda hic bisey bilmezken santiyede ise basladim ve suan bildigim butun bilgileri bana ne muhendisler verdi ne de mimarlar. Hepsini o kucuk gordugunuz, hanzo diye hitap ettiginix ustalardan ogrendim. Siz de sagda solda atar yapacaginiza gidin ustalardan isi bilenden bir kac sey ogrenin.!

Zerya Ağa Zor Maaşlar berbat ilk 5 yıl cüzi miktarla çalışıyorsun. Sahaya çıkamazsın, şantiyeyi unut,belediyede normal bir memur oluyorsun en Güvenilir ve temizi o. Arkada sağlam aile şirketi yoksa baban müteahit değilse git mimarlık oku. Ben çok pişman oldum.

Dnd SarıŞen Okumak zor değil.orasini dert etme.cok guzel bir meslek.zevk alarak çalışabilirsiniz.Ancak;bayanlari onemsemeyen erkek ve kadin patronlardan dolayi ,ozel sektorun kadin olsun erkek olsun farketmez dusuk maaş ,fazla calisma saatleri, yaptigin isler vs. Gibi zorluklari var.asiri ozguvenli hirsli ve caliskansan cok da problem degil .onun haricinde devlet oneririm.gerci devlette calismadim bilmiyorum ama en azindan ben devlette calismak isteyenlerdenim.santiye olayi hic bayana gore degil zaten .o yuzden ben hic yeltenmedim bile.

Şeyma Özer Okumasıda stajıda çalışmasıda çok zevkli çok eğlenceli kesinlikle tavsiye ederim.Tek sıkıntı azıcık zor ama aşılamıycak bir zorluk değil

Funda Yalçın Öncelikle bayan mühendis değil kadın mühendis olacak. Cinsiyet kavramı erkek ve kadın şeklinde ifade edilir. Kadınlar her alanda olmalıdır niye mühendis olmasın ki ? Ben mühendis olmaktan çok mutluyum umutluyum. Çünkü sistemi bu hale getirenler erkekler oldu bu saate kadar ve bunu en iyi biz değiştirebiliriz. Çok iyi mühendisler olmalıyız, denetlemeliyiz, mühendislik hizmeti vermeliyiz insanlara. Doktorlardan bile önemli bir işimiz var çünkü doktor ameliyathanede 1 insan kaybeder , depremde 1000 insan kaybederiz.

Tuğba Aygar Okumasi zor. Ama istiyorsan kimseden fikir almaya gerek duymadan oku derim. Ben cok isteyerek geldim bu bolume. Cok zevk alarak okudum. Gecen carsamba mezun oldum.herhangi bir korkumda yok.cunku severek gonul vererek yaparsan hic birsey seni zorlamaz.

Güneş Karakaya inşaat mühendisliği kadın erkek fark etmeden yapılabilecek bir iş. şantiye ise eğer sizi tedirgin eden, bunun da kadını erkeği yoktur sadece kişilik meselesidir. siz şantiyede rahat edersiniz veya edemezsiniz. nice erkek inşaat mühendisleri biliyorum şantiyeye çıkamayacağını belirten, nice kadın inşaat mühendisleri tanıyorum, şantiyede çoğu erkekten daha otoriter olabilen. tamamen sizinle alakalı bir durum. ancak inşaat mühendisi olunca illa sahaya çıkacaksınız diye bir durum da yok. bu nedenle eğer fizikten kimyadan ve matematikten hoşlanıyorsanız, hayatınız boyunca matematikle içli dışlı olmak istiyorsanız çok güzel bir meslektir. babamın bir kere bana dediği gibi, bunu ben yaptım diyebilmenin gururunu en çok yaşatan mesleklerden biridir.

Sevda Yel 2 senedir inşaat teknikeriyim muhendise göre daha ağır isim yeri geliyo mala alıp sıva alçı yapıyorum yeri geliyo çıraklık ustalık yapıyorum tamamen kendini yetiştirip sevmene bağlı işini…. Başarılar

Mlk Yvz 10 yıllık bir mühendis olarak şunu söyleyebilirim ki evet zor bir meslek hele ki kadınlar için çok daha zor. Ancak kendinden emin olduktan sonra, doğru iş yaptıktan sonra cinsiyet farketmez başarılı olursun. Ancak kadın olarak yaşayacağını zorluklardan yilmayacaksin. Meslegimi ne kadar severek yaosam da bence başka meslek seç

Efee Can Her işin bir zorluğu vardır çoğu yorumları okudum biz makina mühendisleri olarak zaman zaman inşaat mühendisi ve Tekniker arkadaşlar ile baraj şantiyelerinde kordineli olarak beraber çalışıyoruz evet şikayet edenler olmuyor deyil fakat fazlası mesleğinden çok memmunlar onlarda severek bu işe gönül veren arkadaşlar burada önemli olan ne yapman gerektiği deyil önemli olan ne istediğini bilmektir çalışma arkadaşların güzel olurise severek yaparsın unutma herşey sende başlar ve sende biter

Özge Gürses Erkek egemen dunyada var olma savasidir kadin insaat muhendislerinin isi. Birileri hep sizin adiniza karar verir santiyede kadin calisamaz diye .Oysa ki santiye bizim isimizin ameliyathanesidir.Hep bize roller bicer nerede calismamiz gerektigini soylerler.Varligimizdan rahatca kufur edemedikleri burunlarini ve baska yerlerini rahatca karistiramadiklarindan rahatsiz olurlar. Kisacasi kadin insaat muhendisi olmak zordur.,

Tülin Emir Kaleli Daha önce bu soruya zorluklarından bahsederek yorum yapmıştım ama şunu eklemeden de edemeyeceğim; ne kadar zorluğu olursa olsun bu mesleği seviyorum bazı erkek Mühendislere taş çıkaracak şekilde mesleğimi yaptığıma da inanıyorum biz bayanların yapamayacağı hiç birşey yoktur.

Betül Çil İnşaat mühendisliği lise dönemimde aklımda olan bir meslek değildi.Üniversitedeyken aşık olmaya başladığım, şantiyedeyken daha keyifli olmaya başlayan zevkli mesleğim şimdilerde. Bir uğraşın var ve onun sonunda insanlara emniyetli kullanışlı rahat bir yapıt bırakıosun. Şimdi proje mühendisi olarak çalışıorum birsürü proje yaptım. Sonunu gördüm hepsinin gerçekten gurur verici. Tartışmasız bir konu bı erkekten hemşir oluor ise bayandan da tabi ki inşaat mühendisi olur

Semra Aydın Kunt Ben yıllar önce aştim, bu konuşmaları hemde kalabalık santiyelerde şehre uzak konteynirlarda kaldım bence kadının olduğu her iş daha düzenli oluyor … Gökhan yılmaz demişki siz hiç baraj şantiye sinde kadın mühendis gördünüz mü 2004 hakkari yuksekova güvenlik baraji sizi hayal kirikligina uğrattim kusura bakmayın hep dağ baslarindayim çokta canlı sahitim.var bu konuda os bitirimlerim ve her işimin başında bire bir olarak sizin için Üzgünüm ne yazikki kadının erkeklerin yaptığı her işi yaptığına kendinizi alıştırsaniz iyi olur .!!!!!!

Hasret Uzunyayla Universite tercihlerimde hic aklimda olmayan bir meslekti.universiteye basladiktan sonra bolumumu sevmeye basladim.evet okumak hic kolay degil ama bi sure sonra parcalar butune donusuyor ve onceden ne yapiyoruz biz ya diye anlamaya calistigimiz sorularin cevabini verebiliyoruz.cok zevkli bir meslek.hele ki santiyede aktif olarak calisinca daha cok benimsiyorsunuz.artik teoride gordugunuz her sey karsinizda..ben sahsen santiyede hic kadin/erkek ayrimi yasamadim.aslinda bu sadece caydirici bi cumle.otesi degik bence.bunu hic dusunmemenizi tabsiye ederim.tabikide bir kadin olarak icinde bulunamiycaginiz projeler olabilir.bu da normaldir.meslegimi severek yapiyorum ve sirf kadin oldugunuz dusuncesiyle meslegi degerlendirmemenizi tavsiye ederim.

Pelin Çıklaiblikçi Uygulama aşamasında beden gücünün önem arz etmesi sebebiyle erkeklerin çoğunlukta olduğu bir is sahasidir santiyeler. Bayanlarin azinlikta olmasi bazi bakış açılarınca yadirganmaktadir. Bu zihniyeti degistirmek için en başta işverenlerin önyargılarinin yikilmasi gerek. Bazilarina gore bayanlarin detayci olmasi sorun olark goruluyor ancak hayat kurtaran seyler bazen ayrıntılarda gizlidir bunuda unutmamak gerekir. Isini severek ve titizlikle yaptiktan sonra cinsiyetin bir oneminin kalmadığını dusunenlerdenim.

Hülya Şahin Bir bayan olmanın geçmiş zamanlara göre şimdi çok avantaj olduğu kanaatindeyim.. Tam 22 yıldır bu sektördeyim,saha da çalışmanın keyfini başka hiç bir yerde bulamıyorum. Orada hayat var şantiye özgürlük kendimi ifade ettiğim yer hem kendimle hem bayan meslektaşlarımla gurur duyuyorum…

 

Önerilen İçerik :   Botaş İnşaat Mühendisi ve Teknikeri Alıyor

Konuyla ilgili, kendinizi daha çok gaza getirmek, bayan mühendis olmanın avantajlarını görmek için bir de ONEDIO’ya gözatabilirsiniz, buyrun buradan :)

Başka Hangi Mühendislikler

bayan inşaat mühendisi

Mimarlık, çevre mühendisliği, peyzaj mimarlığı, harita mühendisliği meslekleri de kadınlar tarafından çok tercih edilen ve de başarıyla icra edilebilen yakın meslekler. Alternatif arayanlar bu meslekleri de araştırabilirler.

Dezavantaj sayılan tabuları yıktığımızı düşünüyorum. tam aksine bayan olmanın getirdiği dikkat, titizlik, özveri sizi pek çok alanda başarılı kılar. Haydi kızlar, kim tutar sizi :)

Kadın İnşaat Mühendisi Olmak Hakkındaki Düşünceleriniz

Sonuçları Göster

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

Bu içeriği faydalı bulduysanız, sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak daha fazla kişinin faydalanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca eklemek veya düzeltmek istediklerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. Böylece fayda değeri daha yüksek bir içerik oluşmasına siz de katkı sağlayabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap

Yorumlar (2)

  1. Betül Tufan 6 yıl önce

    Ben inşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim mezun olunca saha ve ofis konusunda kararsızım aslında gönlümden saha geçiyo ama bana bayan oldugum icin yukselmemin zor
    olacagini ve daha sonra ofise gecersemde sahada calismamin zaman kaybi olmus olacagini soyluyolar gercekten bu sekildemi kadinlari sahada yukseltmek istemiyolar mi yardimci olurmusunuz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir